0
0
Back to All Events

ARENDSE KRABBE "36.52°C I CYKLUS OG ANDRE RYTMER"


  • Danske Grafikeres Hus, København Sølvgade 14 København, 1307 Denmark (map)
Arendse Krabbe, Cyanotype.

Arendse Krabbe, Cyanotype.

Pressemeddelelse, maj 2019

I udstillingen 36.52°C i cyklus og andre rytmer undersøger Arendse Krabbe rytmer. Hun undersøger, hvordan hendes kropsrytmer påvirkes af den verden, hun indgår i, en verden der består af et kaos af hormonprodukter, mennesker, politiske situationer, planter og kosmiske kræfter.

Arendse Krabbe lytter til møderne imellem kroppen og kaosset og til de rytmer, møderne afstedkommer. Ved at lytte til rytmerne åbnes en musisk verden, der imødekommer den besøgende i udstillingen. Ifølge kunstneren kan det at lytte frembringe en sensibilitet der former en anden fremtid, end den vi som fællesskab står overfor lige nu. Udstillingen tager udgangspunkt i undersøgelser foretaget i det foregående år, hvor kunstneren har opholdt sig i Rio de Janeiro, Paris og København. Undersøgelserne krystalliserer sig som improvisationer, lyttesituationer, drømme- og dagbogstekster samt cyanotypi.

Arendse Krabbe, Cyanotype.

Arendse Krabbe, Cyanotype.

Cyanotypierne er aftryk af negle, hår, støv og frø. I cyanotypierne skabes relationer imellem en afklippet negl og en nymåne, imellem støv og kosmisk støv, imellem frø og potentiale. Lyttesituationerne tager afsæt i planter og andet organisk materiale indsamlet af kunstneren. Plantematerialet benyttes som instrumenter i en improvisation orkestreret af Arendse Krabbe. Den besøgende inviteres til at skrive sig op til en 20 minutters lyttesituation.

Arendse Krabbe (f. 1979) bor og arbejder i København. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi, Goldsmiths University of London og Københavns Universitet. Hun har bl.a. udstillet på Museum Ovartaci, Kunsthall Trondheim og Lumiar Cité i Lisabon. 36.52°C i cyklus og andre rytmer er Arendse Krabbes anden soloudstilling.


Arendse Krabbe, Cyanotype.

Arendse Krabbe, Cyanotype.

To arrangementer finder sted i udstillingsperioden:

  • En fuldmåneimprovisation d. 17. juni, kl. 10.00.

  • En solhvervsimprovisation d. 21. juni, kl. 17.30.

Mødestedet er Danske Grafikeres Hus.

Fernisering: Fredag d. 31. maj, 2019. Kl. 17.00 - 20.00.
Koncert kl. 18.00 ved cellist Jakob Kullberg og saxofonist Lotte Anker.
Udstillingsperiode: D. 1. - 22. juni, 2019.
Åbningstider: Torsdag - søndag, kl. 13-17, samt efter aftale.
OBS: Der er trapper for at komme ind i Danske Grafikeres Hus og trapper for at komme op på 1. sal.

Udstillingen er støttet af Rådet for Visuel Kunst.