0
0
Back to All Events

ANNIKA STRÖM "INGENTING – NOTHING"


  • Til Vægs, København 9 Lundtoftegade København, 2200 Denmark (map)
Annika Ström "Sunshine Head," 2010 (Still). © Annika Ström.

Annika Ström "Sunshine Head," 2010 (Still). © Annika Ström.

Pressemeddelelse, april 2018

Annika Ströms udstilling Ingenting – Nothing består af fire film: Crystal Brain, The Dying Colour, Sunshine head, og titelværket: Ingenting – Nothing. Udstillingen er kurateret af Per Brunskog.

Selvom alle film åbner for mere end én tolkning, er tomheden i dem tydelig. Her findes et gigantisk intet. Et intet, der er som et nulpunkt - Alt er tabt, alt er væk - men også et intet, der er som en velsignelse, hvor alt er muligt. De er højtidelige men er samtidig vrøvl. Filmene kunne lige så godt beskrives med modsatrettede adjektiver: alvorlige og humoristiske, nærværende og distancerede, komplekse og enkle.

Nogen har engang beskrevet Annikas kunstneriske virke sådan, at “det kortslutter hjernen”. Og det er den bedste måde at sammenfatte hendes kunstneriske virke på. For lige meget om hun arbejder med performance, video, tekst eller hvilket andet medie hun udtrykker sig med, så slår det gnister og sætter stop i maskineriet. Med en dybsindig humor, betragter hun elendigheden i det sociale samvær, kunstverdenens kønsstrukturer og karriereanatomi eller kærlighedslivets ulykker. Hun elsker latter, men det er altid latter der sætter sig fast i halsen.

Annika Ström "Crystal Brain," 2010 (Still). © Annika Ström.

Annika Ström "The Dying Colour," 2010 (Still). © Annika Ström.

Annika Ström (1964) er født i Helsingborg i Sverige og bor i dag i London. Annika er uddannet kunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1997 og har siden deltaget i et stort antal solo- og gruppeudstillinger over mange dele af verden. Du kan læse mere om Annika Ström i Per Brunskogs interview i Konsten eller på Annikas hjemmeside.

Til Vægs er støttet af: Statens Kunstfond, Nørrebro Lokaludvalg, AKB Lundtoftegade, Nørrebrobyggerne.

Fernisering: Fredag d. 13. april, kl. 17-19 | Facebook event
Udstillingsperiode: 13. april – 3. juni 2018.
Åbningstider: Fredag – søndag, kl. 8.30–20.30.