0
0
Back to All Events

ANNE BRANDHØJ "TOUCH & RELATE"


  • Galleri Christoffer Egelund, København Bredgade 75 København, 1260 Denmark (map)
Anne Brandhøj, Touch & Relate. Foto: Amanda Hestehave.

Anne Brandhøj, Touch & Relate. Foto: Amanda Hestehave.

Pressemeddelelse, september 2019

Møbeldesigner Anne Brandhøjs soloudstilling, Touch & Relate, hos Galleri Christoffer Egelund viser organiske objekter i træ, som emmer af liv og gerne må berøres. Anne Brandhøjs værker placerer sig i collectible design feltet og udfordrer forestillingen om, at et objekt enten er skulptur eller møbel – en skulptur kan være lige så funktionel, som design kan være abstrakt.

Titler som Be gentle to my curves, You are not perfect either og For once, untangle me kommenterer kærligt og humoristisk på forholdet mellem objekt og menneske. Og kernen i Anne Brandhøjs arbejde er netop, hvordan vi forholder os til det, vi dagligt omgiver os med.

Med begrebet æstetisk bæredygtighed som pejlemærke undersøger hun, hvordan vi kan danne emotionelle bånd til objekter, beholde dem i længere tid og derved danne et modspil til den unødigt eskalerende forbrugskultur og de konsekvenser, det medfører.

Anne Brandhøj, Stronger than you think. Foto: Amanda Hestehave.

Anne Brandhøj, Stronger than you think. Foto: Amanda Hestehave.

Touch & Relate viser 11 skulpturer, som hylder organismens liv og fremhæver markeringer af dens gang snarere end at skjule den, som man traditionelt vil gøre det i designbranchen.

Fordi træstammerne ikke skæres op i planker, er deres unikke livstegn som eksempelvis spor fra svampeangreb, knaster, årringe og revner intakte i Anne Brandhøjs værker. Hvert værk består af et element formgivet i frisk træstamme, som efter formgivning og tørring er sat sammen med et formstabilt element af enten ovntørrede træplanker eller formspændt finér.

Anne Brandhøj, Standing on my own. Foto: Amanda Hestehave.

Anne Brandhøj, Standing on my own. Foto: Amanda Hestehave.

Galleriet transformeres i samarbejde med designkurator Henriette Noermark til et sanseligt rum, som opfordrer besøgende til at berøre og gå i dialog med værkerne, som var det møbler. Dette skaber en holistisk oplevelse – ærbødigheden over for skulpturen opløses samtidig med at møblet frigøres fra sin status som funktionel brugsgenstand. Som møbeldesigner er funktionen oftest udgangspunkt for formgivningen, men med Touch & Relate udfordrer Anne Brandhøj måden, hvorpå hun er skolet samt brugen ved bevidst at arbejde med ikke-funktionelle objekter.

Velkommen indenfor, kom tættere på.

Udstillingsåbning: D. 8. november, 2019. Kl. 16-19.
Udstillingsperiode: D. 8. november - 1. december, 2019.
Åbningstider: Fredag kl. 11-18. Lørdag-søndag, kl. 12-16.

Anne Brandhøj, Be gentle to my curves. Foto: Amanda Hestehave.

Anne Brandhøj, Be gentle to my curves. Foto: Amanda Hestehave.