0
0
Back to All Events

ANGELA MELITOPOULOS "CROSSINGS"


  • Kunsthal Charlottenborg, København Nyhavn 2 København, 1051 Denmark (map)
Angela Melitopoulos “Crossings,” 2017 (fire-kanals video- og seksten kanals lydinstallation). Courtesy of the artist.

Angela Melitopoulos “Crossings,” 2017 (fire-kanals video- og seksten kanals lydinstallation). Courtesy of the artist.

Pressemeddelelse, november 2018

Kunsthal Charlottenborg viser hovedværk fra documenta, der sætter fokus på den aktuelle flygtninge– og gældskrise i Europa.

Den europæiske humanitære krise er hovedtemaet i den tyskfødte kunstner Angela Melitopoulos omfattende video- og lydinstallation ’Crossings’, der blev vist på documenta 14 i Kassel og som nu præsenteres for første gang i Skandinavien fra 22. november 2018 på Kunsthal Charlottenborg.

Angela Melitopoulos, der er professor på Det Kongelige Danske Kunstakademi, viser sine omfattende videoværker over hele verden. Værket Crossings blev finansieret mellem Kunsthal Charlottenborg og Det Kongelige Danske Kunstakademi sammen med documenta 14 i Kassel. Kunsthal Charlottenborg kan derfor nu premiere værket i Skandinavien, der af kritikere blev fremhævet som et af de væsentligste bidrag til sidste års documenta-udstilling. Crossings er en fire-kanals video- og seksten kanals lydinstallation, der skaber en fortælling om krig, om forskellige former for slaveri i fortid og nutid samt om miljømæssige katastrofer. Værket fokuserer på de kaotiske vilkår, der vokser ud af den aktuelle gældskrise i Grækenland, hvor dereguleringer skaber en form for borgerkrig mod landets indbyggere.

Videoværket er en totalinstallation, der omslutter publikum med skærme og højttalere. Værket viser en række sammenkædede scener, der tilsammen danner den overordnede fortælling, som samtidig står og sitrer i forhold til hinanden. Blandt andet ser man, hvordan grænsen mellem Grækenland og Makedonien i Idomeni blev lukket i foråret 2016, samt den brutale forflytning af flygtninge fra havnen i Piræus, hvor en særligt sårbar gruppe migranter havde slået lejr under en motorvejsbro.

Angela Melitopoulos “Crossings,” 2017 (fire-kanals video- og seksten kanals lydinstallation), Giesshaus, documenta 14, Kassel. Courtesy of the artist.

Angela Melitopoulos “Crossings,” 2017 (fire-kanals video- og seksten kanals lydinstallation), Giesshaus, documenta 14, Kassel. Courtesy of the artist.

Crossings er skabt af Melitopoulos i samarbejde med komponist Pascale Criton, videokunstner Angela Anderson, filosof Maurizio Lazzarato, videoaktivist Oktay Ince og schizoanalytiker Paula Cobo Guevara.

Udstillingen på Kunsthal Charlottenborg er støttet af Goethe-Institut Dänemark, Grosserer L. F. Foghts Fond, Det Obelske Familiefond, Statens Kunstfond og sponsoreret af HAY.

Fernisering: Onsdag d. 21. november, kl. 18-21 (talk: kl. 17-18)
Udstillingsperiode: 22. november 2018 - 13. januar 2019.
Åbningstider: Tir–fre: kl. 12–20, lør-søn: 11–17.


Reading events

Den teoretiske platform for udstillingen vil blive udfoldet gennem en serie af events med følgende:

Onsdag 21. november, kl. 17
Angela Melitopoulos i samtale med Mathias Kryger (talk)

Torsdag 29. november, kl. 17
Guattari Reading Circle læser ‘The Micro-Politics of Fascism’ af Félix Guattari

Onsdag 4. december, kl. 16:
Maurizio Lazzarato læser ‘Wars and Capitalism’ af Maurizio Lazzarato

Onsdag 5. december, kl. 17:
Maurizio Lazzarato (talk)

Torsdag 13. december, kl. 17:
Guattari Reading Circle læser ‘The Three Ecologies’ af Félix Guattari

Onsdag 19. december, kl. 17:
Angela Anderson læser ‘Returning the Gift’ af Robin Wall Kimmerer

Earlier Event: November 17
GROUP SHOW "INTIMATE NARRATIVES"
Later Event: November 22
CECILIE SKOV "SHELLED OUT" 📷