0
0
Back to All Events

AN ARTIST TAKE BY SERGEI SVIATCHENKO


  • Magasin du Nord, København 13 Kongens Nytorv København, 1050 Denmark (map)
Magasin_Sergei.jpg

Pressemeddelelse, marts 2018

I forlængelse af Magasin du Nords 150 års jubilæum er vi stolte over at kunne invitere dansk-ukrainske Sergei Sviatchenko indenfor til en fri fortolkning af Magasins historiske billedarkiv.

Den internationalt anerkendte kunstner har gennem de sidste 25 år haft adskillige solo- og gruppeudstillinger i både Danmark, USA, Canada og det meste af Europa. Sviatchenko er uddannet i kunst og arkitektur ved Kharkovs Kunstakademi i Ukraine og har en Ph.d. fra arkitektskolen i Kiev, Ukraine. I 1990 flyttede han til Danmark og har siden boet og arbejdet i Viborg.

I 2002 etablerede han udstillingsstedet Senko Studio, hvorfra han kuraterede skiftende internationale udstillinger med unge billedkunstnere, fotografer og videokunstnere frem til 2009. Herefter grundlagde han kunstprojektet Close Up and Private, et igangværende fotoprojekt, der giver et nutidigt blik på stil, mode og klassiske detaljer, der har fået international opmærksomhed blandt nogle af verdens største modeblade og modehuse. Valget af Sviatchenko er ikke nogen tilfældighed. Han er i dag en af de mest markante skikkelser på den internationale collage-scene, hvor han med sin LESS-collage serie har etableret sig med sit eget helt karakteristiske udtryk. Sviatchenkos særlige oeuvre spænder over det kendte og det ukendte. Det gennemtrænger grænserne for det traditionelle og nutidige udtryk og skaber en forbindelse mellem popkultur og politik, personlig hukommelse og kollektive historier og arkitektur, videnskab og drømmens sprog. Det enkelte værk består typisk af blot to eller tre elementer, der på en markant klar og ren farvebaggrund forstærker collagens præg.

Sviatchenkos fortolkning af Magasins historiske billedarkiv er en ”cut out skulptur” af en klassisk LESS-collage, der med en 3D-effekt sender erindringsspor tilbage i tiden. På den måde genopstår det historiske stof i et nutidigt udtryk. Sviatchenko finder sin inspiration i konstruktivismen inden for russisk avantgarde fra 1920'erne, der med sin vidtfavnende genrespredning og folkeligt-demokratiske sigte ønskede at nedbryde skellet mellem det finkulturelle og det folkelige. Kunsten skulle gerne være praktisk og rumlig, involverende og engagerende. Processen med at fortolke Magasins historiske arkiv og transformere det til et nyt udtryk i form af collager har givet ham en mulighed for at arbejde med disse aspekter.

Fernisering: Fredag d. 6 april 2018, kl. 16.00.
Kom forbi til et glas bobler, møde kunstneren og få signeret en af de 5 eksklusive kunstplakater.

Earlier Event: April 5
INGRID FURRE "SPOONING"