0
0
Back to All Events

ALEXANDER MARCHUK, CASPER KOCH HUGES & BIBA FIBIGER "URSUPPE"


  • Eks-rummet, København Prags Boulevard 61, 1. sal København, 2300 Denmark (map)
Biba Fibiger.

Biba Fibiger.

Pressemeddelelse, februar 2019

De tre kunstnere forklarer om udstillingen:

Ordet ”ursuppe” kan teoretisk spores til sammensætningen af forskellige organiske molekyler der over millioner af år ophobede sig under gunstige forhold i en tynd mineralholdig væske i urtidens hav. I dette hav og væske, er der indenfor naturvidenskaben, en teori om at disse molekyler udviklede sig over lang tid og skabte nye forbindelser til andre molekyler, som ledte til at de første organismer opstod, hvilket kan have været sporet til livets begyndelse på jorden.

I forhold til kunst har vi fortolket ordet ”ursuppe” og finder det interessant, da det er en betegnelse for oprindelse, udgangspunkt eller grundlag hvoraf noget udspringer. Det er en begyndelse, hvor der i stedet for ingenting er noget – en eksistens. Ordet ”eksisterer” kommer fra latin, hvor det første led af ordet ”ex” betyder at vise sig, og sidste led ”sistere” betyder at stille sig. Ordet har dermed med tilblivelse at gøre, hvilket kan overføres til enhver visuel kunstnerisk proces. Vi forestiller os, at vores værker, der både er vidt forskellige samtidig med at de har formelle tilknytningspunkter, kan skabe sammenspil og vores egen ”ursuppe” i udstillingsstedet ”Eks-rummet”. Et udstillingssted hvor navnet også rummer et ”eks” og kan spores til betydningen - at vise sig. Dette rum erstatter for os, urtidens hav og bliver i stedet for en scene, hvor vores værker interagerer og danner nye konstellationer. Her synliggøres bl.a:

Casper Hughes.

Casper Hughes.

Alexander Marchuck.

Alexander Marchuck.

1. (Fibiger) En lille lerskulptur der med antydningen af et øje, en arm, en krop minder om et dyrevæsen. Den er placeret ovenpå en piedestal af badefliser. Fliserne har en brunlig farve, som mimer skulpturens brunlige farve. Den virker på samme tid fremmed - da den ikke ligner andre dyr og velkendt - pga. placeringen af den på badefliserne, som den kaster skygge på.

2. (Marchuk) Et maleri i to dele er sat sammen til et værk. Ovenpå en malerisk flade af laserende farve der danner et mønster i rød, sort, lilla, brun og grøn, er der placeret et mindre lærred bemalet med den samme farvepallet. I det mindre maleri er der også et mønster, men det forekommer mere stramt og geometrisk i dets udformning end det underliggende. To tykke striber af maling er lagt ovenpå og tilføjer endnu et lag. Hele værket balancerer mellem at være præcist og spontant malet.

3. (Huges) I et maleri ses en fugl og en orm. De er centralt placeret i maleriet og holdt i farverne grøn, blå, lilla sort og lys okker. De er malet ekspressivt ligesom resten af maleriet. Fuglen og ormen fremstår som tilsyneladende statiske former, men rykker man sig lidt til venstre eller højre, så synes især fuglen at have bevæget sig lidt. Som en gestus, der inviterer til; at man fastholder blikket på den et par sekunder mere.

Fernisering: Fredag d. 15. februar, kl. 17-20 | Facebook event
Udstillingsperiode: 15. februar - 24. februar 2019.
Åbningstider: 16.-17. & 21.-24. januar: kl. 14-17.