0
0
Back to All Events

ÅSE EG JØRGENSEN "TEKSTIL"


  • Bladr, København Griffenfeldsgade 27 København, 2200 Denmark (map)
Åse Eg Jørgensen, Kompendium.

Åse Eg Jørgensen, Kompendium.

Pressemeddelelse, september 2019

Bladr er stolte af at kunne præsentere udstillingen ”Tekstil” med billedkunstner Åse Eg Jørgensen. Det er den første af flere, der folder Jørgensens langvarige kunstnerbogsprojekt Kompendium ud i en rumlig og taktil oplevelse. Kompendiumserien består af håndsyede hæfter i små oplag i A5-format. Kompendierne omhandler forskellige emner, hvor samling, kortlægning og arkiv er nøgleord. Den første udgivelse kom i 2010 og til dags dato tæller serien 38 styk.

”Der er farver og former, der vibrerer mod øjet, overflader og materialer, det giver dyb tilfredsstillelse at lade hånden stryge over og fingerspidserne aflæse, at lægge kinden ind til, lade læberne glide over.” (Fra Danske Kunstnerbøger, 2013) Sådan beskriver Jørgensen det at blive tiltrukket af objekter, som har ”det”. Noget som ikke rigtig kan beskrives, men som kan føles. Og som man måske gerne vil gemme i en samling.

Udstillingen Tekstil tager udgangspunkt i kompendierne Tekster om tekstil, Tråd samt Tekst og tekstil. I kompendierne præsenterer Jørgensen på nøgtern vis materialer og tekster, så nye sammenhænge og forbindelser opstår. Udgivelserne bliver nærmest som en slags lærebøger i at tænke over materialernes kompleksitet, men sætter også feminismen i spil. I udstillingen vises nye tryk af udvalgte opslag fra de tre kompendier samt nogle af kompendiernes tekstilstykker, som publikum er velkommen til at røre ved.

Åse Eg Jørgensen (f. 1958) er kunstner, grafisk designer, bog- og udstillingstilrettelægger. I sit kunstneriske virke har Åse Eg Jørgensen arbejdet med at skabe kunstnerbøger i over 30 år, og siden 1981 har hun været medredaktør af det ældste nulevende kunstnertidsskrift Pist Protta. Hun har modtaget flere priser og udmærkelser, heriblandt Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat, og har fået en række bøger udtaget i konkurrence, bl.a. Årets Bogarbejde og Bob Calle Artist Book Award.

Vi glæder os til at byde velkommen til fernisering torsdag d. 12. september, kl. 17-20.

Fernisering: Torsdag d. 12. september, 2019. Kl. 17-20.
Udstillingsperiode: D. 12. september - 5. oktober, 2019.
Åbningstider: Torsdag og fredag kl. 15-18. Lørdag kl. 11-15.
Facebook event.