0
0
Back to All Events

ÅBNINGSRECEPTION FOR BLADR (NYT UDSTILLINGSSTED DEDIKERET TIL KUNSTNERBØGER)

  • Bladr, København Griffenfeldsgade 27 København N, 2200 Denmark (map)

Pressemeddelelse, februar 2018

Ny platform for kunstnerbøger slår dørene op og varsler en niche for den kunst, man kan bladre i. Som et udstillings- og samlingssted for danske og udenlandske kunstnerbøger ønsker Bladr at udbrede kendskabet til og påskønnelsen af et eksploderende felt inden for samtidskunsten.

I februar måned ser et nyt udstillingskoncept dagens lys i Griffenfeldsgade på indre Nørrebro. I lokalerne, der tidligere har været ramme for projektrummet X AND BEYOND, bliver der nu givet plads til et kunstnerisk medie, der har savnet sit eget sted i København: kunstnerbogen.

Kunstnerbogen er bogen som kunst eller værk. Den trækker veksler på forskellige kunstneriske udtryksformer, som f.eks. tekst, tegning, foto og collage, og samtidig bearbejder eller udfordrer den den konforme bogs format, materiale og tryk. Det er en genre inden for kunsten, der går et stykke tilbage i kunsthistorien, men som stadig er forholdsvis underbelyst. Dette til trods for, at der i Danmark og i udlandet siden 50’erne har været en stor tradition for genren, og at der i disse år er en stigende interesse for den blandt yngre kunstnere både nationalt og internationalt.

Bladr er således opstået ud fra et behov for et samlingssted og en platform, hvor kunstnere og andre kan vise og sælge deres værker, og folk med interesse for kunstnerbøger kan få viden og købe værker med hjem. ”Med Bladr som platform ønsker vi ikke blot at skabe et fokus på bogens kunstneriske, taktile og visuelle kvaliteter, men også at undersøge, udspørge og formidle en kunstform, som først i de senere år er begyndt at opleve øget bevågenhed,” udtaler en af drivkræfterne bag stedet, Sara Lubich.

Stedet vil foruden udstillinger rumme workshops, artist talks, screenings og performances, der alle kommer til at forholde sig til mediet. Bladr skal ikke blot fungere som laboratorium og udstillingssted for kunstnerbøger, men også for varierende og interdisciplinære kunstformer forbundet hermed. Allerede nu arbejdes der på et udstillingsprogram, hvor kunstnere inviteres ind for på forskellig vis at udvide og udfolde kunstnerbogen som medie.

Bag Bladr står et hold af frivillige kuratorer, som alle har baggrund i mediet som kunstneriske udøvere eller formidlere. Til daglig vil dørene holdes åbne torsdag-lørdag, kl. 13-17, hvor kunstnerbøgerne kan ses, bladres i og købes.

Åbningsreception: Torsdag d. 15. februar, kl. 17-21.
Yderligere info om åbningsreceptionen kan findes på Facebook.


PERFORMANCE MED LOUISE HAUGAARD JØRGENSEN & RAGNHILD MAY

Louise Haugaard Jørgensen, Den Frie 2017. Foto © I DO ART Agency.

Louise Haugaard Jørgensen, Den Frie 2017. Foto © I DO ART Agency.

Invitation fra Louise Haugaard Jørgensen:

Kære venner, familie og kolleger,

Hvis I befinder jer i København på torsdag, så kom endelig forbi åbningsreceptionen på den nye kunstboghandel / galleri / performance venue Bladr på Griffenfeldsgade 27.

Det er fra 17.00 til 21.00, og jeg performer værket 'Højthængende sanser børster verden, smid ikke opfejet ud' kl 19.00 - Ragnhild May performer kl 20.00. Jeg ved det er kort varsel, men det ville glæde mig at se jer til en snak over nogle kunstnerbøger og en øl.

Alt godt, Louise.