0
0
Back to All Events

7 KUNSTNERE + 7 FORENINGER "PARTNERS"


  • Vejle Kunstmuseum, Vejle Flegborg 16 Vejle, 7100 Denmark (map)
PARTNERS 7 kunstnere + 7 foreninger. 14/4 - 15/9 2019 på Vejle Kunstmuseum.

Pressemeddelelse, marts 2019

Syv lokale foreninger har åbnet deres døre for syv af landets kunstnere, der hver især har skabt et værk til udstillingen med udgangspunkt i det interessefællesskab, de har mødt ude foreningerne.

Udstillingen PARTNERS på Vejle Kunstmuseum undersøger, hvad der sker i mødet mellem to verdener, som ved første øjekast virker forskellige. Hvordan kunsten bygger bro og åbner døre ud i Danmarks foreningslokaler, hvor kunsten ikke altid har hjemme. 

Syv partnerskaber
Publikum kan se frem til en kunstudstilling med et ben plantet ude i det lokale foreningsliv, hvor frivillige medlemmer mødes hver uge for at debattere, dele og dyrke deres fællesskab. De syv kunstnere arbejder inden for en bred palet af medier som fotografi, lyd, skulptur, video, installation og performance.

Kunstnerne har selv udvalgt den type forening, de kunne ønske sig at arbejde med, og derfor bevæger de sig naturligt inden for det samme interessefelt, men med vidt forskellige baggrunde for at deltage. 

Eksperimentet fortsætter, når foreningerne rykker ind på museet i udstillingsperioden og delagtiggør publikum i deres foreningsaktiviteter, der knytter sig til de udstillede værker.

Kunstner Sofie Amalie Klougart (tv) på tur med Dansk Ornitologisk forening, Sydøstjylland. Foto: VejleMuseerne.

Kunstner Sofie Amalie Klougart (tv) på tur med Dansk Ornitologisk forening, Sydøstjylland. Foto: VejleMuseerne.

De syv partnerskaber er:

  • Kristoffer Ørum + Vitar Horsens Rollespilslaug.

  • Regitze Engelsborg Karlsen + Danmarks Naturfredningsforening, Hedensted.

  • Sofie Amalie Klougart + Dansk Ornitologisk forening, Sydøstjylland.

  • Alex Mørch + Bokseforeningen BK Nørremarken.

  • Kasper Hesselbjerg + Danmarks Kaninavlerforening, Horsens.

  • Jens og Morten + Vejle Svæveflyveklub.

  • Nike Åkerberg og Hanna Una Holmquist + Vejle Gymnastikforening.

Mødet mellem kunstner og forening
Forud for udstillingen har de syv unge kunstnere været på feltarbejde ude i foreningerne, for at indsamle viden og møde medlemmerne på deres hjemmebane. Ligeledes har kunstnere og foreninger arbejdet sammen til en workshopdag på kunstmuseet - et møde som er afsæt for kunstværkerne i udstillingen. 

Værkerne, der netop nu bliver skabt hos kunstnerne, præsenterer nye former for dialog i samtidskunsten på andre præmisser end dem, vi i forvejen kender til. Det har været en udfordring for både kunstner og forening, der skal træde ud af deres komfortzone for at gentænke deres praksis: "Eksperimentet i udstillingen er, at kunstnerne rykker ud i et arbejdsfelt, hvor de ikke har været før, men gerne vil vide mere om. De samarbejder og går i dialog med foreningen. Foreningslivet er en helt central del af vores selvforståelse og historie - derfor er det interessant at se, hvad værkerne kan sige om vores tid og den måde vi lever på lige nu." forklarer museumsinspektør Pernille Rom Bruun, der står bag udstillingen.

Kunstner Alex Mørch (stående, i midten) på besøg hos Bokseforeningen BK Nørremarken. Foto: VejleMuseerne.

Kunstner Alex Mørch (stående, i midten) på besøg hos Bokseforeningen BK Nørremarken. Foto: VejleMuseerne.

Foreningernes hus
I udstillingsperioden fra april til september vil Vejle Kunstmuseum danne ramme om en slags Foreningens hus, hvor de syv foreninger via opvisninger, træning, foredrag og ture ud af huset, bruger museumsrummet som en platform til at vise omverdenen, hvad de laver - i helt nye rammer.

Publikum kan bl.a. deltage i boksetræning, kaninhop, se springturnering og blive klogere på lokalområdets naturforhold og fuglearter. Det første arrangement er ferniseringen lørdag d. 13. april, kl. 14.00, hvor alle kunstnere og foreninger deltager. Ferniseringen er gratis og åben for alle.

PARTNERS er støttet af Statens Kunstfond, Edith og Godtfred Kirk Christiansens Fond og Spar Nord Fonden. Der er altid gratis adgang til udstillingerne på Vejle Kunstmuseum.

Fernisering: Lørdag d. 13. april, kl. 14.00.
Udstillingsperiode:
D. 14. april - 15. september, 2019.
Yderligere info: Vejlemuseerne.dk/partners