WHAT I KNOW ABOUT FEELINGS

Mine forældre har et lille, sort sommerhus på Falster. Jeg besøger det hver eneste sommer. Det har jeg altid gjort. I min familie flytter vi meget. Der er ikke et sæt murstensvægge, der skal have lov at binde os til det samme sted i årevis. Det er de ting, vi opbevarer inden i murstensskallen, der skaber vores hjem.

Og så alligevel, når jeg sætter mine kufferter ind i det lille fugtige værelse, der én gang om året er min sommerbolig, kan jeg mærke, at her hører jeg til, her er mit barndomshjem. Som et fremmedlegeme pakker jeg mærketøj og ting med lange ledninger ud og lægger dem sirligt i skabet, der har tilhørt min familie i generationer. Jeg forsøger at ryste byen af mig og gå i et med græsset under tæerne, vinden i træerne og den måde langsommeligheden sniger sig ind i kroppen på.

Natteravnen i mig har jeg ikke efterladt i storbyen. Så når min lille familie går til ro, holder jeg mig vågen og nyder stilheden og den mørke nat udenfor alle vinduerne. Jeg tegner bedst sådan. I stilhed som jeg ikke ænser. Den slags stilhed finder man ikke hver dag – man er nødt til at gøre en rejse til Falster, for at det ikke bare er stilhed, men ro.

Hernede tænker jeg mere – bedre. Jeg arbejder altid på en måde, hvor værkerne opstår i et møde mellem motiv og tekst. Side om side eller hver for sig finder de vej til papiret og smelter sammen. Alt jeg skal gøre er at sende dem ud gennem min pen.

Jeg sad en aften og tegnede en bunke skitser, og da jeg bladrede dem igennem, inden jeg gik i seng, slog det mig, at flere af dem havde budskaber, der var decideret modsatrettede. Men til trods for at de var næsten skizofrene modsætninger, så var de ikke desto mindre alle sammen sande for mig. Det er det, der sker, når man inviterer et bybarn ud i det rolige sommerland – der bliver ro til at erkende, at vi ikke har hurtige svar, men at vi kan gøre langsomme gisninger.

Jeg besluttede derfor at lave en samling værker, der gengiver nogle af alle de mange følelser, jeg kender til – som jeg har set i andre og fundet i mig selv. Jeg har samlet dokumentationerne under den fælles titel: What I know about feelings.

Billederne her viser nogle af de i alt små 50 værker og de omgivelser, de er blevet skabt i. De vil snart komme til salg i I DO ART Lab.

My Buemann (f. 1986) er illustrator og har taget en kandidat i Illustration ved Kunstakademiets Designskole i 2015. My har bidraget til idoart.dk siden 2011.