PERFORMANCEVIDEO: "DØDE TING"

Tidligere i dag afrundede billedkunstner Louise Haugaard Jørgensen sin udstilling Det Kinesiske Rum på Antikmuseet i Aarhus, med den tredje og sidste opførsel af sin performance Døde Ting. Hvis du ikke var så heldig at nå forbi, kan du nu se vores videodokumentation (som også er vores første video af en performance) af Døde Ting her.

Med Det Kinesiske Rum udfordrede Louise selve udstillingsmediet og beskæftigede sig med museets samling og formidling som en kunstig intelligens. Overvejelser om forholdet mellem original og kopi blev vendt, og igennem subtile indgreb i Antikmuseets permanente udstillinger henvendte Louise sig direkte til den besøgendes egen nysgerrighed. I forbindelse med udstillingens åbning tog vi en samtale med Louise om nogle af alle de bagvedliggende tanker og refleksioner. Den kan du læse her.

En central del af udstillingen var performancen Døde Ting, som Louise opførte tre gange i løbet af udstillingsperioden. Vi var så heldige at få lov til at overvære hendes første opførsel af performancen, og vi har virkelig glædet os til at kunne dele vores videodokumentation af den med jer her på siden. Lad dig opsluge af Louises dragende, billedrige og poetiske fortolkning af en samtale mellem menneskelig og kunstig intelligens. Vi kan ikke anbefale den nok!

Video af I DO ART Agency.

Rikke Luna (f. 1988) og Matias Albæk-Falk (f. 1988) er stiftere af idoart.dk, og driver derudover formidlingsbureauet I DO ART Agency samt I DO ART Books.