VELKOMMEN TIL ET NYT IDOART.DK

I de allersidste dage af 2010 fik vi en idé om at skabe en ny platform for kunst og kreativitet. En platform med fokus på personlighed, proces og visualitet, og et sted hvor kunstens helt egen stemme kunne finde rum. D. 27. januar 2011 lancerede vi idoart.dk, og siden da er det hele gået meget stærkt. Vi har tilegnet os uendeligt meget erfaring, og med den i rygsækken kan vi nu med stolthed byde dig velkommen til et helt nyt idoart.dk.

Over de seneste fem og et halvt år er der blevet skrevet tusindvis af artikler af mere end 150 forskellige kunstnere, designere, kunstformidlere og kreative personligheder. Hvad der startede som en lille idé voksede sig lynhurtigt til at være en fuldtidsbeskæftigelse, og vi er så taknemmelige for, at du har haft lyst til at læse med. Men nu føles det mere end naturligt at gøre status, reflektere og tænke nyt. Idoart.dk har fortjent et nyt ydre, som kan understøtte og synliggøre vores værdier i endnu højere grad.

En visuel opgradering
Siden starten har idoart.dk’s fokus ligget på en personlig og visuel kunstformidling, og her vil det blive ved med at ligge, men med den nye platform vil vi gøre en ekstra indsats for at ledsage artiklerne med visuelt indhold som f.eks. større billeder, videoer, gif’er og meget mere.

I det nye design har vi også gjort os umage med at skabe den bedst mulige læseoplevelse, som helt teknisk er kommet til udtryk i bl.a. en større og mere åben typografi, samt kortere linjer og større linjeafstand. Derudover tilegner den nye platform sig din skærm, så din samlede oplevelse bliver så god som overhovedet muligt, hvad enten du bruger din computer, mobil eller tablet, når du læser med.

I bunden af hver artikel kan du læse en kort tekst om forfatteren bag og blive ledt videre på siden ved hjælp af “related posts”, som henviser til artikler af samme forfatter eller om samme emne. Derudover kan du klikke på forfatterens navn i artiklens overskrift og finde alle vedkommendes skriverier, læse nyere eller ældre artikler ved at benytte de små piletaster i siderne, eller gå i Arkivet hvis du interessere dig for en bestemt type kunst.

Bidrag til idoart.dk
Idoart.dk har altid været et kurateret og åbent forum, men med den nye platform ønsker vi at skrue endnu mere op for åbenheden. Man kan ikke længere være fast blogger,- til gengæld opfordrer vi alle aktører på den kreative scene til at bidrage til siden med artikler, uanset om du er kunstner, museumsdirektør eller noget helt tredje. Vi vil derfor meget gerne høre fra dig, hvis du arbejder på et interessant projekt, hvis der er noget du undrer dig over og måske endda har lyst til at starte en debat om, hvis du gerne vil anbefale en udstilling eller lignende. Du kan læse meget mere om, hvordan du bidrager til idoart.dk under menupunktet “Bidrag.”

Inspiration til din næste kunstoplevelse
Som noget nyt har vi oprettet en kalender og en liste over anbefalingsværdige steder i Danmark og i udlandet. Kalenderen er ikke en komplet guide til samtlige af landets udstillinger og arrangementer, men en måde hvorpå du kan få overblik over de begivenheder, som vi enten har skrevet om eller mener er en anbefaling værdig.

Under “Steder” kan du også finde inspiration til din næste kunstoplevelse. Her finder du kuraterede lister over interessante steder i Jylland, på Fyn, på Sjælland og i resten af verden. Listerne tæller både museer, kunsthaller, gallerier, kunstnerdrevne steder og enkelte ikke-kunststeder, som vi synes du skal besøge eller undersøge nærmere. Under hvert punkt finder du et link til stedets hjemmeside og ved de fleste også en henvisning til de artikler, som vi har skrevet om det pågældende sted.

Du er mere end velkommen til at sende et tip, hvis du har hørt om en udstilling eller et spændende sted, som vi har overset. :)

En økonomisk uafhængig platform
Som nævnt ønsker vi at bidrage med en personlig stemme til landets kunstlandskab, og derfor har vi siden starten valgt, at idoart.dk skal være fri for direkte påvirkning af eksterne, økonomiske interesser; hvilket vil sige at vi hverken har annoncer, modtager støttekroner eller har sponsoreret indhold. Driften er udelukkende finansieret af vores (Rikke Luna & Matias’) egen lomme gennem indtægter fra vores formidlingsbureau I DO ART Agency. (Og det er vi faktisk lidt stolte af).

Tak!
Vi vil gerne benytte denne lejlighed til at sige tusind, tusind tak til alle jer, som har læst med, som har delt artiklerne, er kommet med opbakkende kommentarer og har blandet jer i debatterne. Tak til jer på alle museerne, som har vist os så meget imødekommenhed og lukket os ind bag kulisserne. Og ikke mindst tak til alle jer kunstnere som har åbnet jeres atelier, vist de skrøbelige processer og delt jeres fantastiske historier. Vi kan ikke vente med at høre mange flere!

Af hele hjertet velkommen! :)

Rikke Luna & Matias
Redaktører på idoart.dk

OBS: Vi overflytter stadig tidligere indlæg fra den gamle platform lidt endnu.

Rikke Luna (f. 1988) og Matias Albæk-Falk (f. 1988) er stiftere af idoart.dk, og driver derudover formidlingsbureauet I DO ART Agency samt I DO ART Books.