TRUST: ZIN TAYLOR

Fredag d. 28. august 2015 åbnede Københavns fem kunsthaller fællesudstillingen TRUST, der følger op på et samarbejde, som indledtes under Copenhagen Art Festival i 2012. Denne gang har man inviteret den belgiske kurator Sonia Dermience til at udtænke konceptet, og sammen med kunsthallerne har hun skabt en udstilling, der sætter fokus på kunstneriske og samfundsmæssige tillidsspørgsmål og fremhæver objekternes æstetiske, sanselige og konceptuelle kvaliteter.

Under TRUST har Kunsthal Charlottenborg fået tildelt navnet The Palace, som henviser til kunsthallens majestætiske rammer. Den konceptuelle historie handler om de europæiske slotte, som centrum for kulturelle og kunstneriske samlinger, og om hvordan at denne slags samlinger fungerer som udgangspunkt for vores forståelse af verden omkring os. Mange af de udstillende kunstnere indrager hverdagsobjekter, gentagelser og samlinger i deres værker, og det samlede udtryk kommer til at fremstå som en modsætning til det kongelige og det ophøjede. Canadiske Zin Taylor har skabt et gigantisk vægmaleri, som tager udgangspunkt i tegninger fra hans igangværende serie The Story of Stripes and Dots og henviser til hans bidrag til udstillingen på The Salon (Kunstforeningen GL STRAND). TRUST hyrede os til at lave en række videointerviews med et lille udvalg af de i alt 41 kunstnere, og herunder kan du se Zin fortælle meget mere om sit bidrag til udstillingen.

I de kommende dage vil vi lægge mange flere videointerviews fra TRUST op her på idoart.dk, og så vil vi selvfølgelig opfordre dig til at besøge de fem københavnske kunsthaller, inden udstillingen lukker igen søndag d. 25. oktober 2015.

Rikke Luna (f. 1988) og Matias Albæk-Falk (f. 1988) er stiftere af idoart.dk, og driver derudover formidlingsbureauet I DO ART Agency samt I DO ART Books.