TRUST: WE ARE THE PAINTERS

Fredag d. 28. august 2015 åbnede Københavns fem kunsthaller fællesudstillingen TRUST, der følger op på et samarbejde som indledtes under Copenhagen Art Festival i 2012. Denne gang har man inviteret den belgiske kurator Sonia Dermience til at udtænke konceptet, og sammen med kunsthallerne har hun skabt en udstilling der sætter fokus på kunstneriske og samfundsmæssige tillidsspørgsmål og fremhæver objekternes æstetiske, sanselige og konceptuelle kvalitet.

Under TRUST har Nikolaj Kunsthal fået tildelt navnet The Temple, som naturligvis refererer til kunsthallens tidligere funktion som kirke. Tre kunstnergrupper er blevet inviteret til at udarbejde installatoriske værker, som relaterer sig til bygningens arkitektur og berører moderne tilbedelsesformer, det spirituelle og rituelle. Den franske kunstnerduo We Are The Painters har indtaget kirkens øverste rum med værket She looks like a mountain, der udvider det maleriske begreb til scenografi, installation og performance. Installationen bygger videre på en optagethed af hvælvingen, som gentages i maleri, objekt, parykker, traditionelle bistrostole og den kirkelige arkitektur. TRUST hyrede os til at lave en række videointerviews med et lille udvalg af de i alt 41 kunstnere, og herunder kan du se We Are The Painters fortælle meget mere om deres bidrag til udstillingen.

I de kommende dage vil vi lægge mange flere videointerviews fra TRUST op her på idoart.dk, og så vil vi selvfølgelig opfordre dig til at besøge de fem københavnske kunsthaller, inden udstillingen lukker igen søndag d. 25. oktober 2015.

Rikke Luna (f. 1988) og Matias Albæk-Falk (f. 1988) er stiftere af idoart.dk, og driver derudover formidlingsbureauet I DO ART Agency samt I DO ART Books.