TRUST: VAVA DUDU

Fredag d. 28. august 2015 åbnede Københavns fem kunsthaller fællesudstillingen TRUST, der følger op på et samarbejde, som indledtes under Copenhagen Art Festival i 2012. Denne gang har man inviteret den belgiske kurator Sonia Dermience til at udtænke konceptet, og sammen med kunsthallerne har hun skabt en udstilling, der sætter fokus på kunstneriske og samfundsmæssige tillidsspørgsmål og fremhæver objekternes æstetiske, sanselige og konceptuelle kvaliteter.

For at nå længere ud i byen har TRUST oprettet en række alternative udstillingsplatforme, som bl.a. inddrager et pizzeria og en tøjbutik. I Nørgaard Paa Strøget har den franskfødte, Berlin baserede kunstner Vava Dudu (f. 1970) indtaget butiksruden med sine håndmalede, sammensatte og ekspressive tekstiler og fyldt glasfacaden med sine spontane stregtegninger. Vava bevæger sig i mange forskellige genrer, bl.a. som frontfigur i post-punk bandet La Chatte og som tøjdesigner for Lady Gaga, men hun formår altid at bevare et sikkert, rodet og fandenivoldsk udtryk. TRUST hyrede os til at lave en række videointerviews med et lille udvalg af de i alt 41 kunstnere. Herunder kan du høre Vava fortælle meget mere om sin praksis, sit forhold til farver og natklubben Berghain samt se et lille uddrag fra hendes optræden med La Chatte på ferniseringsaftenen.

I de kommende dage vil vi fortsat lægge flere videointerviews fra TRUST op her på idoart.dk, og så vil vi selvfølgelig opfordre dig til at besøge de fem københavnske kunsthaller, inden udstillingen lukker igen søndag d. 25. oktober 2015.

Rikke Luna (f. 1988) og Matias Albæk-Falk (f. 1988) er stiftere af idoart.dk, og driver derudover formidlingsbureauet I DO ART Agency samt I DO ART Books.