TRUST: MAIKEN BENT

Fredag d. 28. august 2015 åbnede Københavns fem kunsthaller fællesudstillingen TRUST, der følger op på et samarbejde, som indledtes under Copenhagen Art Festival i 2012. Denne gang har man inviteret den belgiske kurator Sonia Dermience til at udtænke konceptet, og sammen med kunsthallerne har hun skabt en udstilling, der sætter fokus på kunstneriske og samfundsmæssige tillidsspørgsmål og fremhæver objekternes æstetiske, sanselige og konceptuelle kvaliteter.

Under TRUST har Den Frie fået tildelt navnet The Studio, og alle de kunstneriske bidrag, som man præsenteres for, henviser i større eller mindre grad til den kunstneriske proces. I kunsthallens vestlige hjørne har den danske kunstner Maiken Bent (f. 1980) skabt værket Depot, der undersøger feltet mellem materiale og færdigt værk – atelier og udstillingssted. Farverige objekter ligger fastspændt på rullevogne og palleløftere, og flere steder i installationen bliver man mødt af direkte funktionalitet, som virker kropsligt involverende. TRUST hyrede os til at lave en række videointerviews med et lille udvalg af de i alt 41 kunstnere, og herunder kan du se det første i rækken. Hør Maiken fortælle mere om sin installation Depot, og om hvordan at kroppen husker.

I de kommende dage vil vi lægge mange flere videointerviews fra TRUST op her på idoart.dk, og så vil vi selvfølgelig opfordre dig til at besøge de fem københavnske kunsthaller, inden udstillingen lukker igen søndag d. 25. oktober 2015.

Rikke Luna (f. 1988) og Matias Albæk-Falk (f. 1988) er stiftere af idoart.dk, og driver derudover formidlingsbureauet I DO ART Agency samt I DO ART Books.