TRUST: CARL PALM & EGLE KULBOKAITE

Fredag d. 28. august 2015 åbnede Københavns fem kunsthaller fællesudstillingen TRUST, der følger op på et samarbejde som indledtes under Copenhagen Art Festival i 2012. Denne gang har man inviteret den belgiske kurator Sonia Dermience til at udtænke konceptet, og sammen med kunsthallerne har hun skabt en udstilling der sætter fokus på kunstneriske og samfundsmæssige tillidsspørgsmål og fremhæver objekternes æstetiske, sanselige og konceptuelle kvalitet.

Under TRUST har Overgaden – Institut for Samtidskunst fået tildelt navnet The Exchange, som refererer til kunsthallens karakteristiske industriarkitektur, og handler om udvekslingen af materielle og immaterielle “varer.” I 2012 grundlagde svenske Carl Palm (f. 1980) magasinet Good Times & Nocturnal News, som en trykt eksperimenterende, kollaborativ og performativ platform. I forbindelse med TRUST har Carl, i samarbejde med bl.a. litauiske Egle Kulbokaite, udgivet den tredje udgave af magasinet samt konstrueret et udstillingssted-i-udstillingsstedet, der præsenterer et væld af forskellige kunstnere, alle med relation til Good Times & Nocturnal News. TRUST hyrede os til at lave en række videointerviews med et lille udvalg af de i alt 41 kunstnere, og herunder kan du se Carl og Egle fortælle meget mere om magasinet og deres sandslotsruin på Overgaden.

I morgen lægger vi den sidste video i rækken af TRUST-videointerviews op her på idoart.dk. Og så vil vi selvfølgelig opfordre dig til at besøge de fem københavnske kunsthaller, inden udstillingen lukker igen d. 25. oktober, 2015.

Rikke Luna (f. 1988) og Matias Albæk-Falk (f. 1988) er stiftere af idoart.dk, og driver derudover formidlingsbureauet I DO ART Agency samt I DO ART Books.