TONIGHT'S MENU: PÅ EN SKÆRM NÆR DIG

Det er sommeren 2016, og et nummer af tidsskriftet ARK, som indeholder fire af mine værker, er sat i produktion. Tidsskriftets signatur er den hvide mappe, som i min varetægt bliver omslag for en sci-fi fabel, et videoværk og bevidst citatsvindel som ligger i ske med en helt sandfærdig fotografisk dokumentation fra 1778 af den succesfulde transplantation af en helt mennesketand til en levende hanes kam. Interessante sager, hvis jeg selv skal sige det – præsenteret i formatet 20 x 25 centimeter.

Disse centimeter, tænker jeg, har et tredimensionelt potentiale. De har et indbyrdes forhold, en hakkeorden og dermed også en mulighed for tidslig udvikling. Ved mappens udgivelse i august præsenterer jeg således aftenens menu: Indholdet foldes ud, forædles og serveres på ny som forret, mellemret, hovedret og dessert. En styret eller forstyrret læsning af materialet, men egentlig også en ny helhed adskilt fra mappen, med en ganske anderledes fysik: Her er det min krop i et rum, en scenografi, diverse rekvisitter (spiselige som uspiselige) og et publikum – ingen læsere.

Fotos © I DO ART Agency.

Fotos © I DO ART Agency.

Denne flygtighed er værd at fastholde. Men folk er gået hjem, og ville det i øvrigt være særligt interessant at sidde bag en skærm og se på nogle mennesker, som ser på et menneske, som taler til de førstnævnte? Her byder sig altså chancen for at udforske skærmens sted som scene - specifikt tilgængelig altid. Og samtidig en strålende mulighed for at halse efter præcision: Hvornår bør man stoppe, når muligheden for at tage den én gang til fra en ny vinkel, i et andet lys, med bedre timing, altid er til stede?

Det gives der vist ikke en entydig grammatik for, så jeg vælger for nu at se den som et komma, denne tredje rendering af værket, og jeg er umådelig spændt på hvordan den vil mødes med folk bag skærmene.

Video af I DO ART Agency.

Videoudgaven af Tonight’s Menu vises desuden fra 31/3 – 22/4 2017 på KH7 Artspace i Aarhus og på udstillingen Rethinking Matter #3: Biotic Synthetics fra 19/5 - 25/6 2017 på Godsbanen i Aarhus.. Her vises værket også live ved ferniseringen d. 19/5 kl. 18.30. Nummeret af ARK kan i øjeblikket købes i boghandlen Minus 1, Oslo plads 1, 2200 København Ø eller ved direkte henvendelse på louisehaugaardj(a)gmail.com.

Louise Haugaard Jørgsensen (f. 1988) er kunstner og uddannet ved Det Jyske Kunstakademi i 2014. Louise har bidraget til idoart.dk siden 2011.