PIGEN DER TEGNER AARHUS

Fredag d. 21. februar 2014 åbnede vi årets sjette udstilling; “Fragmenter af Aarhus” af Puk Ewdokia i I DO ART LAB. Udstillingen er på mange måder en levende oplevelse at befinde sig i. Interessen har været enorm, og interaktionen mellem værk og beskuer er kommet til udtryk i mange samtaler og fortællinger fra gamle dage.

På ferniseringsdagen landede Puk på forsiden af Politikens Ibyen-sektion og blev omtalt som “pigen der vil tegne hele Aarhus.” Puk tegner huse og bygninger som, rent intuitivt, taler til hende, og bygninger der gemmer på historier fra gamle dage. Til mange af tegningerne knytter der sig en særlig fortælling, og Puk har været i kontakt med flere af husenes ejere og beboere. “Fragmenter af Aarhus” er Puk’s Aarhus, og vi synes bestemt, at udstillingen indfanger byens sjæl, det særlige ved almindeligheden og de tusindvis af smukke detaljer, som vi hver dag glemmer at sætte pris på.

Det er tydeligt at mærke, at selvom idéen med udstillingen er ret lige til, så rammer Puk’s illustrationer noget, som ligger rigtig mange, måske især aarhusianere, hjertet nær. “Hvis der er noget, som vi aarhusianere godt kan lide – så er det Aarhus” sagde en dame på vej ud af døren, efter at hun havde set udstillingen, og et par der havde læst artiklen på en togtur fra København til Aarhus, kom forbi efter en lang dag i byen og sagde: “Det her i hvert fald lige så interessant som ARoS.” Det er måske lidt af en overdrivelse, da I DO ART LAB ikke tæller mere end 30m2, men der er helt bestemt noget dragende og nærværende i Puk’s måde at portrættere byen på.

Nogle af udstillingens gæster fortæller om bygningernes tidligere brug, andre har gode minder, og enkelte har deres daglige gang i netop en af de bygninger, som Puk har tegnet. Det er faktisk kommet bag på os, hvordan Puk’s tegninger går i direkte dialog med beskueren, og netop dette aspekt illustrerer for os rigtig godt hvad vi mener, kunst kan; at vække en umiddelbar følelse hos den der kigger på den.

Puk har gennem udstillingsperioden brugt rigtig meget tid i I DO ART LAB, og i løbet af dagene har hun ført en slags dagbog med små noter og tegninger. Bogen ligger i udstillingen, og alle har været inviteret til at skrive en hilsen eller komme med deres forslag til aarhusianske bygninger, som Puk måske skal tegne i fremtiden. Her i indlægget kan du se billeder af ophængningen, nogle af værkerne, samt et par af de tegninger, som Puk har lavet i løbet af udstillingsperioden. “Fragmenter af Aarhus” løber frem til på tirsdag d. 4. marts, og vi vil i den grad anbefale, at du kigger forbi. Måske får du åbnet øjnene op for en ny side af Aarhus.

All photos © by I DO ART Agency.

All photos © by I DO ART Agency.

PUK EWDOKIA: “FRAGMENTER AF AARHUS”
Fredag d. 21. februar – tirsdag d. 4. marts 2014
(Sidste åbningsdage er man. d. 3. – tirs. d. 4. fra kl. 11-19).
I DO ART LAB, Mejlgade 48A, 8000 Aarhus c. | Facebook

I DO ART Lab (1. august 2013 - 1. august 2014) var en midlertidig udstillingsplatform, i Mejlgade i Aarhus, styret af idoart.dk's redaktørere Rikke Luna & Matias.