OPEN BOOK

Nogle gange er man heldig, at ens uddannelse byder på ægte kunstneriske oplevelser. Okay, frekvensen er nok højere, når man studerer arkitektur, men så meget desto bedre var det at få lov at opleve og blive undervist af en sand mester i tegningens kunst; nemlig David Gersten.

David Gersten er professor ved The Cooper Unions arkitektskole i New York og er blandt andet kendt for sine kæmpemæssige tegninger og sine forelæsninger om alverdens tænkelige emner. I januar var vi 16 studerende fra Arkitektskolen Aarhus, der deltog i hans workshop, hvor vi igennem en uge udviklede den kollektive og tredimensionelle tegning ‘Open Book’. Workshoppen bestod af fem faser. Faserne blev afsløret hen ad vejen, så vi vidste altså intet om det færdige resultat.

  1. Hver elev tegner et planudsnit på 1.4 × 1.4 meter af vores respektive projekter.
  2. Vi skal tegne os selv, tegne vores tegninger og således blive en del af tegningerne.
  3. Alle tegningerne bliver lagt sammen i et 4 × 4 grid, og der bliver tegnet et fælles snit. Igennem denne fase laver vi en stopmotion af os selv, der tegner snittet. Denne stopmotion bliver projekteret op på snittet og danner dermed et loop i tid.
  4. Snit og plan bliver forbundet med snore, ligesom hele tegningen blev forbundet med dens omgivelser.
  5. Hver elev vælger et særligt interessant sted i tegningen og fremhæver eller forstærker dette ved hjælp af lys eller animation.

Jeg lavede denne video, der viser den færdige tegning og skiftet fra lys til mørke.

Thomas Lillevang (f. 1985) er uddannet ved Aarhus Arkitektskole (2006-2012). Thomas har bidraget til idoart.dk siden 2011.