OM METODER OG TOILETBESØG

På designskolen lærer vi alt muligt. Vi lærer at få idéer. Vi lærer at få gode idéer. Vi lærer at smide de gode idéer ud og få endnu bedre idéer. Vi får så mange metoder og lærer måder, som vi kan gribe tingene an på, så vi bliver bedre.

Det fede ved det er, at jeg kan mærke, at det hjælper. Dog tror jeg, at man bliver nødt til at finde sin egen vej ind i metoderne. Finde ud af hvordan man kan få mest ud af dem og nogle gange bare være fuldstændig ligeglad og gøre det, der føles mest rigtigt.

Jeg får gode idéer på toilettet. Det har jeg gjort længe, men det var først sidste år, i et projekt på designskolen, at det gik op for mig, at toilettet er et sted, som jeg bruger til at få idéer. Jeg kan ikke helt sætte finger på, hvorfor toilettet er så godt for mig, men jeg tror, at det har noget at gøre med, at toilettet er et afgrænset sted. Et sted hvor man ikke rigtig kan foretage sig noget. Man kan ikke lige pludselig blive distraheret af noget, som man lige skal. Her er man i fred. Der er ingen der forstyrrer én, når man er på toilettet. Alle disse ting skaber en ramme, hvor jeg kan lade mine tanker få frit løb.

Sidste gang jeg fik en idé på toilettet var det om en malebog. Malebogen skulle ikke bare være en almindelig malebog, men den skulle henvende sig til folk, der har det svært. Den skulle henvende sig til folk, der har en rigtig dårlig dag. Nogle gange kan det være rigtig svært at komme af med sin vrede, uden at det går udover andre folk. Nogle gange kan det også være rigtig svært at få sat ord på sin vrede, og det kan være rigtig frustrerende. Så da jeg kom ud fra toilettet igen, havde jeg besluttet mig for at glemme alle de fantastiske metoder, som jeg havde lært og så simpelthen bare gå igang med at tegne. Herunder kan du se et par billeder fra min skitsebog:

Nu er bogen færdig. Den hedder Bad day coloring book, og den er sprængfyldt med tegninger og grafer, som man kan farvelægge for at komme ud med sin vrede. Jeg har farvelagt alle forsiderne, enkeltvis med farveblyant, og den er lavet med al den vrede, som jeg kunne frembringe.

-

Runi Guld (f. 1992) er grafisk designer og har taget en bachelor i Kommunikationsdesign ved Designskolen Kolding, 2016. Runi har bidraget til idoart.dk siden 2014.