OM DET AT SKABE EN KANAL TIL KUNST

KUNSTkanalen er en ny gruppe af unge, som skaber alternative kunst- og kulturarrangementer på Kunstforeningen Gl Strand. Vores vision er at bringe kunstoplevelsen i øjenhøjde og første arrangement finder sted på onsdag d. 20. april.

Vi er Ida, Tilia, Anouska, Sofie, Simone, Caroline, Liv, Laura, Alissa og Dagmar. Sammensat på tværs og med forskellige udgangspunkter, der spænder fra den teoretiske til den praktiske slags, har vi skabt et kreativt community.

Vores forskellige baggrunde i henholdsvis kunsthistorie, geografi, virksomhedsstudier, performancedesign, arkitektur og multimediedesign skaber en hybrid af forskellige interessefelter. Nerven i vores samarbejde er kunst – og vores lyst til at arrangere nyskabende arrangementer i en traditionsrig institution som Gl Strand.

Kunstforeningen Gl Strand.

Kunstforeningen Gl Strand.

Hvad kan KUNSTkanalen?
KUNSTkanalen har fokus på nye strømninger i samtiden og samtidskunsten, som vi indkapsler gennem nye måder at formidle kunstens præmisser og idéer på. Vi vil indramme kunsten anno 2016 og de ændringer, som har fundet sted i kunsten på det seneste. Navnet KUNSTkanalen refererer både til stedet, hvor vi skaber vores arrangementer, som ligger indrammet af kanalen, nemlig Gl Strand. Og til det flow af kultur, som vi ønsker, at KUNSTkanalen skal transmittere.

En uformel og utraditionel talk
Vores kick-off arrangement, “(X)-TALK: vejen til kunsten“, bliver en anderledes form for artist-talk, som kommer til at foregå på uformelle vilkår. Med inspiration i Gl Strand’s aktuelle udstilling med Per Kirkeby “Avantgardens blå”, vil vi gerne give vores bud på, hvordan det kunstneriske landskab ser ud i dag. Per Kirkeby deltog i den eksperimenterende kunstskole ‘Eks-skolen’, som opstod i 60′erne som en modreaktion til det traditionsbundne kunstakademi.

Arrangementet vil tage form som vores egen eksperimenterende skole med tryk på eksperimenterende. Vi vil sætte fokus på de muligheder og udfordringer, man som ung kunstner kan møde i vores samfund, alt efter hvilken vej man vælger til kunsten. Hvad er sværere at forudsige end fremtiden selv? Det kræver en ligning og vores titel, “(X)-TALK: vejen til kunsten“, er en ligning i sig selv.

Grafisk illustration: Dagmar Büchert, KUNSTKanalen.

Grafisk illustration: Dagmar Büchert, KUNSTKanalen.

De medvirkende kunstnere
Vi har inviteret tre kunstnere med tre forskellige baggrunde til at tale om deres forskellige tilgange til den kunstneriske karriere.

Esben Weile Kjær: Digter og performancekunstner Esben Weile Kjær er 23 år og bosat i København. Esben arbejder hovedsageligt med installation, performance og tekst og ofte i kombination med hinanden. Den drivende kraft i Esbens arbejde og kunst er kulturstudier, som kommer til udtryk i hans temaer og fortællinger. Han har tidligere holdt performance på Gl Strand og udgivet to digtsamlinger.

Fotos fra tidligere arbejde af Esben Weile Kjær.

Fotos fra tidligere arbejde af Esben Weile Kjær.

Jakob Kvist: Som lysdesigner arbejder Jakob Kvist med lys som kunstnerisk form og udtryk. I sine værker blander han lys og farver i stærke visuelle oplevelser og undersøger lysets samspil med lyd og arkitektur. I sin seneste udstilling, BEAM ME UP, har han undersøgt lyskilden som objekt, og han derudover bl.a. udstillet på Roskilde Festival og udsmykket RUC.

Fotos fra tidligere arbejde af Jakob Kvist. Fotograf: Kim Matthai Leland.

Fotos fra tidligere arbejde af Jakob Kvist. Fotograf: Kim Matthai Leland.

Ana Pavlovic: Ana Pavlovic er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi med afgang i 2014. Hun laver stedsspecifikke værker og installationer, som ofte involverer lyd. Ana har et filosofisk perspektiv på kultur og identitet og inddrager psykologien i sin kunst.

Fotos fra tidligere arbejde af Ana Pavlovic.

Fotos fra tidligere arbejde af Ana Pavlovic.

Kom og drik en øl med os på onsdag! Arrangementet er gratis og sker kl. 17.00, d. 20. april på Gl Strand.

KUNSTkanalen er en gruppe af unge, som skaber alternative kunst- og kulturarrangementer på Kunstforeningen Gl Strand i København. Kunstkanalen har bidraget til idoart.dk siden 2016.