MIT STED AT ARBEJDE FRA

Mit værksted er det bedste sted. Jeg tænker ikke på det som en arbejdsplads, og selv efter tredive år føler jeg stadig, at det er som at gå ind på mit værelse, lukke døren og tegne i stedet for at lave lektier. Den følelse klær’ mig godt.

Mit værksted er et sted, hvor jeg samler de tanker og idéer, jeg får på min cykeltur dertil og -fra. På ca. halvvejen møder jeg et boligkompleks, som jeg har planer om at male en dag, men det er nok mest de sange og historier, jeg hører i hovedtelefonerne, der fylder på moodboardet, for tiden. Jeg er slet ikke færdig med det endnu.

Photos by Rikke Luna & Matias © I DO ART Agency.

Photos by Rikke Luna & Matias © I DO ART Agency.

Mit værksted er et sted, som jeg deler med en god ven og hans far. Men det er også et sted, der deles af en billedkunstner, en designer og en keramiker. Det er en meget god sammensætning. Det at møde op og kunne tale med andre betyder meget. Det er godt at kunne spare med hinanden, og det er vigtigt at arbejde et sted, hvor man ikke er tvivl om ambitionsniveauet.

Mit værksted er sjovt nok et sted fyldt med maling, pensler og terpentin. Derfor holder jeg meget af, at mine vinduer nemt åbner op, så der kan komme lys og luft ind. Praktiske foranstaltninger så som min vask og min nyanskaffede papirrulleholder gør det godt, og det gør det nemt at rydde hurtigt op, så jeg kan forlade mit maleri, så snart energien hører op.

Mit værksted er igen (og må jeg sige endelig) fyldt op med lærreder, som jeg selv har malet med harelim og grundet fra bunden. Men det er egentlig ikke så væsentligt, for det der har betydning er, at jeg maler igen. Det har haft en alt for lang pause, men oliemaleri er virkelig et felt, jeg behersker, så jeg føler mig forpligtet til at være i gang, og det er jeg nu. Min energi og de varme farver er på højtryk, og det er bestemt ikke nogen dårlig ting. De røde toner har grebet om sig, og jeg har nu i et stykke tid arbejdet med eksotiske frostfortolkninger og overophedede stemninger. Som om at alt uden palmer ikke er sagen.

Photos by Rikke Luna & Matias © I DO ART Agency.

Photos by Rikke Luna & Matias © I DO ART Agency.

Ida Settergren (f. 1985) er billedkunstner og uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2013. Ida har bidraget til idoart.dk siden 2011.