MINUS 1: ET CENTRUM FOR BOGKUNST

Under Den Frie Udstillingsbygning på Østerbro findes der et centrum for de smalle, kunstneriske udgivelsesformater. I boghandlen Minus 1 bugner hylderne af bøger i små oplag, med fine indbindinger, gode historier og opslugende koncepter, der gør det svært at finde tilbage til virkeligheden.

Der har stort set altid været bogbutik i kunsthallen, men efter en større renovering og tilføjelsen af en underetage i 2015 fik bøgerne en velfortjent permanent placering i huset. I to år blev Minus 1 forvaltet af det dansk/norske grafiske bureau Eller med A, hvilket bl.a. betyder, at boghandlens udvalg har et bredt skandinavisk fokus. På reolerne hos Minus 1 finder man et utal af bøger af høj håndværksmæssig karakter og bøger som udfordrer den traditionelle idé om, hvad en udgivelse kan være.

Boghandlen Minus 1 | Fotos af Rikke Luna & Matias © I DO ART Agency.

Boghandlen Minus 1 | Fotos af Rikke Luna & Matias © I DO ART Agency.

I september sidste år overtog Stine Friis Møller og Linus Carlsen forvaltningen af boghandlen i underetagen på Den Frie med ambitionen om at markere sig som et vigtigt samlingspunkt for kunstnerbøger og andre smalle kunstpublikationer. Stine og Linus ser sig selv som bogkuratorer, snarere end boghandlere, og de ønsker udover at sælge bøger at fungere som formidlere af en underformidlet genre.

Boghandlen Minus 1 | Fotos af Rikke Luna & Matias © I DO ART Agency.

Boghandlen Minus 1 | Fotos af Rikke Luna & Matias © I DO ART Agency.

Kunstnerbogen har de seneste år oplevet en stigende opmærksomhed, måske bl.a. takket være udgivelsen Danske Kunstnerbøger og udstillingen Opslag/Nedslag på Den Sorte Diamant. De små bladrebare kunstværker kan noget helt særligt, og hvis du har lidt af den samme nysgerrighed på kunstnerbøger som os, vil vi i den grad anbefale, at du bruger nogle timer i Minus 1 under Den Frie Udstillingsbygning.

Fordi vi også elsker kunstnerbøger her på idoart.dk, har vi lavet et samarbejde med Stine og Linus, hvilket vil resultere i et ekstra fokus på de kunstnerskabte publikationer. Så hold øjnene åbne for omtaler af nye og gamle, skarpe og sære, umulige og geniale kunstudgivelser.


BOGHANDLEN MINUS 1
Oslo Plads 1 (under Den Frie Udstillingsbygning), 2100 København Ø.
Åbningstider: Tirsdag-Søndag 12-18. | Facebook


Rikke Luna (f. 1988) og Matias Albæk-Falk (f. 1988) er stiftere af idoart.dk, og driver derudover formidlingsbureauet I DO ART Agency samt I DO ART Books.