MARIAS BERLIN: DAG 100

I dag er det præcist 100 dage siden, at jeg ankom til min yndlingsby Berlin, som jeg, i en længere periode, har drømt om at bosætte mig i. Nu har jeg pludselig tilbragt 100 dage her. Tiden er simpelthen fløjet afsted. Og så ikke helt alligevel, for det føles som uendeligt længe siden, at jeg, med min studenterhue på hovedet, drog et lettet suk og endelig tog afsted.

Senest er min tidligere roommate, Anne-Sofie, flyttet ud af vores lejlighed. I stedet er Louise, min søster, og Mathilde kommet direkte fra Paris og er flyttet ind hos mig. Det var på mit besøg hos dem i Paris, i slut oktober, at denne beslutning blev truffet. De var flyttet til Paris, jeg til Berlin. Det var første gang i hele vores liv, at vi havde været adskilt så længe. Vi sad i de sene nattetimer og lyttede til Otis Reddings ”Cigarettes and Coffee”, da vi pludselig fik lagt helt nye planer for fremtiden. Sangen var, sidste sommer mens vi sammen boede i Paris i en måned, blevet til vores sang. En sang som udtrykker vores fælles længsel og kærlighed til storbyens pulserende liv og rum til kreativitet. Kærligheden der sidste sommer blomstrede i os, og som nu har manifesteret sig. Dermed er nye beslutninger blevet truffet, og vi har besluttet os for at bo sammen i Berlin. Bare sådan. Jeg har nu for alvor forstået og oplevet, hvordan sabbatår er lig med frihed. Vidunderlig frihed til at leve, træffe nye beslutninger og opleve som man har lyst til under vores økonomisk beskedne grænser og omstændigheder.

Maria Thornfeldt (f. 1994) er fotograf. Maria har bidraget til idoart.dk siden 2014.