MARCO EVARISTTI | NÅR KUNST ER KOMMUNIKATION

Han har malet isbjerge lyserøde, puttet fisk i blendere og religiøst hår i boksepuder, han har skabt haute couture til fangerne på death row og spist en del af sig selv. Alt sammen for at konfrontere os med den verden vi lever i, for at skabe ubalance og for at “rykke ved de brikker, der er malplacerede.” I mandags mødte vi Marco Evaristti.

Den chilensk-fødte kunstner Marco Evaristti (f. 1963) slog for alvor sit navn fast på den internationale kunstscene med værket Helena, som består af 10 tilsluttede blendere med levende sværdrager (guldfisk) i. Værket blev vist for første gang på Trapholt i 2000, og nu er han tilbage for at præsentere en retrospektiv udstilling, med værker fra hel hans karriere.

Vi er så heldige, at Trapholt har hyret, os til at hjælpe med at formilde nogle af Marco’s mange historier, til at understøtte udstillingens 4 gennemgående temaer (konflikt, utopien, menneskerettigheder og kroppen). Det er der kommet en knap 20 minutter lang video ud af, som vil fungere som et nærværende indblik i de tanker, der ligger bag Marco’s, til tider fandenivoldske, projekter. Videoen er først og fremmest tænkt som en del af udstillingen (og vil blive vist i Trapholts lille biograf), men hvis du har 20 minutter til overs, synes vi du skal se med her, og komme lidt tættere på Marco, inden du evt. selv tager et smut forbi.

Rikke Luna (f. 1988) og Matias Albæk-Falk (f. 1988) er stiftere af idoart.dk, og driver derudover formidlingsbureauet I DO ART Agency samt I DO ART Books.