KUNSTNERISK IKKE-KUNST PÅ HAVETS BUND

Inspiration kan opstå de underligste og mest uventede steder, og nogle gange kan der, i afkroge hvor hensigten ellers er en hel anden, opstå glimt af rigtigt gode ‘kunstoplevelser’. Det eneste det kræver, er at du åbner dine øjne og ser efter.

Vi går naturligvis rigtig meget på kunstudstillinger, for vi elsker at fordybe os og at få udfordret vores nysgerrighed. Men vi har opdaget, at det kan virke befriende at lade den samme nysgerrighed og det samme blik vandre frit i verdener langt fra den kunstneriske. I denne billedserie vil vi sætte fokus på en af de slags kunstneriske oplevelser, som kan opstå i ikke-kunsten; nemlig på havets bund.

70% af jordens overflade er dækket af vand, og der er gigantiske områder i verdens have, som vi endnu ikke ved ret meget om. Kun omkring 5% af havbunden er topografisk kortlagt, hvilket står i skærende kontrast til, hvor meget vi f.eks. allerede ved om himmellegemerne i vores solsystem. På mange måder er havene de sidste uudforskede områder på verdenskortet, og det gør dem unægteligt til grobund for spekulering, fantaseren og drømmen.

Lad dig svømme hen i dybets formationer og mystiske væsner i billederne herunder og husk din kunstneriske nysgerrighed næste gang, du går ud af din dør. Hvis du er rigtig skarp, kan du måske endda gætte, hvor vi har været på opdagelse og taget billederne?

 All photos © I DO ART Agency.

All photos © I DO ART Agency.

Rikke Luna (f. 1988) og Matias Albæk-Falk (f. 1988) er stiftere af idoart.dk, og driver derudover formidlingsbureauet I DO ART Agency samt I DO ART Books.