HVOR ER URSULA REUTER CHRISTIANSENS VALMUER? (OPDATERET)

HVOR ER URSULA REUTER CHRISTIANSENS VALMUER? (OPDATERET)

Til august åbner Ursula Reuter Christiansen sin første store soloudstilling i Tyskland på Museum der bildenden Künste i Leipzig. Men den anerkendte billedkunstner efterlyser to væsentlige malerier.

☞ Scroll længere ned for at få seneste update om værkerne.

Museet og jeg vil virkelig gerne have to centrale malerier fra Valmueserien, som jeg malede i 1970, med på udstillingen, men vi kan ikke finde dem,” skriver Reuter Christiansen om de to malerier i sin efterlysning på Facebook.

Sporet stopper kort efter auktionssalg i 2003
To malerier fra Reuter Christiansens Valmueserie fra 1970, som er blandt kunstnerens mest ikoniske værker, er hverken i kunstnerens eller museets besiddelse. Så nu beder Reuter Christiansen om offentlighedens hjælp via et opslag på Facebook, hvor hun efterlyser malerierne.

”Malerierne blev begge solgt på auktion for omkring 20 år siden, men er siden blevet solgt videre privat, og jeg kan ikke finde frem til, hvem der nu ejer dem,” skriver Reuter Christiansen blandt andet i opslaget på Facebook.

Malerierne er i private hænder, men hvem den nuværende ejer er, ved hverken Ursula Reuter Christiansen, Museum der bildenden Künste eller auktionshuset Bruun Rasmussen, hvor værket blev solgt tilbage 2003. Malerierne er nemlig siden blev solgt videre til en ukendt og anonym ejer.

Reuter Christiansens gallerist, Masha Sabsay Faurschou, fortæller, at galleriet har forsøgt at hjælpe med opklaringen. Men da den person, Bruun Rasmussen solgte malerierne til i 2003, siden har solgt dem videre og ikke kan lokalisere, hvor de befinder sig i dag, er også galleristen på bar bund.

Ursula Reuter Christiansen, Valmueserien III, 1970. (Lak på masonit, 70 X 77 cm). Et af de to værker som nu efterlyses.

Ursula Reuter Christiansen, Valmueserien III, 1970. (Lak på masonit, 70 X 77 cm). Et af de to værker som nu efterlyses.

De to malerier er centrale for udstillingen
De to værker, som Ursula efterlyser, forestiller begge røde valmuer, som er et gennemgående motiv i hendes kunstneriske univers i 70’erne.

”De to malerier tilhører en essentiel serie af værker i Reuter Christiansens oeuvre, der udgør epicenteret for vores udstilling. Uden dem er fortællingen ikke komplet,” udtaler udstillingens kurator og museets direktør Alfred Weidinger. Han tilføjer: ”Vi vil meget gerne i kontakt med dem, der ejer malerierne, så vi kan spørge dem, om de vil låne værkerne ud til udstillingen.

Har man de to malerier hængende derhjemme eller set dem, kan man kontakte Ursula Reuter Christiansens atelier på +4561684617. Hvis altså man kan undvære dem, mens udstillingen vises i Leipzig fra august - oktober i år.

Uanset om man vil udlåne værkerne eller ej, vil det glæde mig at vide, hvor værkerne befinder sig i dag. Jeg har malet mange malerier i mit liv, men de to værker har en særlig betydning for mig,” udtaler Reuter Christiansen.

Ursula Reuter Christiansen på Code Art Fair, 2018. Foto: I DO ART Agency.

Ursula Reuter Christiansen på Code Art Fair, 2018. Foto: I DO ART Agency.

Ursula Reuter Christiansen, Valmueserien IV, 1970. (Lak på masonit, 70 X 77 cm). Et af de to værker som nu efterlyses.

Ursula Reuter Christiansen, Valmueserien IV, 1970. (Lak på masonit, 70 X 77 cm). Et af de to værker som nu efterlyses.

Om Ursula Reuter Christiansen
Ursula Reuter Christiansen er født i Trier, Tyskland, i 1943 og har boet og arbejdet på Møn siden 1969. Samme år blev hun uddannet fra Akademie der Künste i Düsseldorf, hvor hun var elev af professor Joseph Beuys.

Reuter Christiansen har været professor ved kunstakademiet i Hamborg (HfBK) fra 1992-96 og professor i malerkunst ved Det Kgl. Danske Kunstakademi i København fra 1997-2006. Hun repræsenterede Danmark på Venedigbiennalen i 2001 sammen med sin mand, Henning Christiansen, og har siden udstillet på bl.a. Statens Museum for Kunst (2018), Kunsthal Charlottenborg (2016), MOCA, Los Angeles (2007-8) og Kunsthal Brandts Klædefabrik (2000). Hun fik tildelt Eckersberg Medaillen i 2011.


UPDATE, FREDAG D. 28. JUNI:

Så er der godt nyt i jagten på de to værker. Vi har søgt bredt i forskellige medier og P1 bragte i går eftermiddags et kort interview med Reuter Christiansen, hvor hun efterlyser billederne.

Efterfølgende blev vi kontaktet af den nuværende ejer, som har sagt ja til at låne værkerne ud til den kommende udstilling i Leipzig. Det er vi selvfølgelig meget glade og taknemmelige for, da der jo er tale om to fantastiske værker, som er helt essentielle for udstillingen. Både kunstneren, vi og museet glæder os utrolig meget til at udstille værkerne til august.

De to værker er ejet privat af en kvinde, hvis voksne søn havde hørt indslaget på P1. Da hans mor ejer to værker, som matchede beskrivelsen og billederne, som han kunne finde frem til gennem Reuter Christiansens Facebook-post, besluttede han sig for at vise FB-opslaget til sin mor. Hun kunne bekræfte, at hun er ejeren værkerne. Herefter tog hun hurtigt kontakt til os, da hun gerne vil udlåne dem til udstillingen.


SABSAY, som er grundlagt af kunstrådgiver Masha Sabsay, er et galleri for samtidskunst, beliggende på Store Strandstræde 19 i København.