FORSKYDNINGEN IMELLEM DIG OG MIG

I torsdags, d. 17. oktober 2013, afholdte vi fernisering på Nynne Hauge Larsens første soloudstilling “Forskydningen imellem dig og mig” i I DO ART LAB. Udover at sætte en helt naturlig milepæl som Nynnes debut på udstillingsscenen, markerer udstillingen en personlig sejr og udvikling, som blev sat i gang ret pludseligt for lidt over et år siden.

Forskydningen imellem dig og mig” er en udstilling, hvor udklip og metalliske folier visuelt forskyder sig fra hinanden, dekonstruerer motiver og giver nye perspektiver. Spejlingerne i de blanke materialer forvrænger omgivelserne, og de 10 værker i Nynnes udstilling ændrer sig, alt efter hvornår på dagen du ser dem, og hvilken vinkel du betragter dem fra. Det er fantastisk bare at fordybe sig i et enkelt værk, og opleve hvordan omverdenens konkrete objekter (som biler, cykler og fodgængere) bliver til flygtige lysglimt, eller refleksioner og opløses i værkets parallelle virkelighed. Udstillingsrummet føles fuldstændigt transformeret, og for os har det været fantastisk at se en helt ny måde at bruge I DO ART LAB‘s rammer på. Nynne har inddraget vinduespartierne på en virkelig fin måde, som inddrager det interne (I DO ART LAB) og eksterne (Mejlgade) rum i udstillingen og bidrager med en rigtig god, rummelig dimension.

En personlig og kunstnerisk udvikling
I slutningen af juli sidste år blev Nynne påkørt. Imens hun var ude at cykle, slog hun hovedet imod en kantsten og fik hjernerystelse. Ulykken gjorde, at Nynne var nød til at isolere sig fra omverdenen, droppe sit nystartede forløb på designskolen og i det hele taget omlægge sit liv en hel del. Forskydningen til det “normale” liv, som hjernerystelsen har sat Nynne i, er omdrejningspunktet for udstillingen “Forskydningen imellem dig og mig.” Nynne har overvundet hjernerystelsen, er nu startet på designskolen igen, og den udvikling hun har gennemgået på det seneste år er utrolig. Du kan læse Nynnes egne ord om ulykken og tiden efter her.

Forskyd dig fra mig
I tillæg til de hængende værker og vinduesudsmykningen, har Nynne lavet 9 par briller, med styrke og sløring, som man kan tage på og opleve et ekstra lag af forskydning igennem. I et højt glas ligger en bunke noter med spørgsmål, som man inviteres til at forholde sig til og svare på – på den måde bliver man en aktiv del af udstillingens fortælling. Disse to elementer er naturligvis ikke til salg men sørger for at fuldende oplevelsen på en rigtig fin, interaktiv og humoristisk måde.

Vi synes, at Nynnes værker vidner om en enormt ihærdig og dygtig kunstner, og hendes sans for materialesammensætning og konceptualisering over en voldsom og skelsættende personlig historie har virkelig resulteret i en fantastisk debutudstilling. Vi er så stolte over at være de første til at kunne præsentere Nynne Hauge Larsens arbejde i en soloudstilling. Vi er sikre på, at det er starten på noget rigtig godt, og vi håber, at du har lyst til at kigge forbi I DO ART LAB og lade dig forskyde lidt fra omverdenen.

“FORSKYDNINGEN IMELLEM DIG OG MIG”
D. 17. – 29. oktober 2013 | I DO ART LAB, Mejlgade 48A, 8000 Aarhus C.
Åbningstider: Onsdag-lørdag: 11.00-19.00, eller efter aftale. | Facebook

I DO ART Lab (1. august 2013 - 1. august 2014) var en midlertidig udstillingsplatform, i Mejlgade i Aarhus, styret af idoart.dk's redaktørere Rikke Luna & Matias.