ET STUDIE I EN PLANTES BEVÆGELSE

Mine seneste værker startede, da jeg flyttede ind i en ny lejlighed i Berlin. Ejeren havde alle sine ejendele fremme, og i hjørnet stod der en plante i en potte, Ficus elastica, eller bedre kendt; Gummi-Figen. 

Som dagene gik, begyndte jeg at lægge mærke til, at bladene på gummi-figenen snoede sig og drejede rundt og så lidt anderledes ud hver dag. Med fascination observerede jeg disse bevægelser og begyndte så at lave spontane tegninger, som kunne fange disse variationer.

Men én plante var ikke nok, og jeg tog derfor mange gange til Berlins botaniske have for at studerede alle planter for et tegn af bevægelse; hver eneste kurve blev interessant.

De afsluttede tegninger er lavet med blyant og gouache-maling på papir.

Nina Jorg (f. 1989) er kunstner og illustrator og har studeret ved Royal College of Art i London. Nina har bidraget til idoart.dk siden 2016.