ET SPONTANT VIDEOINTERVIEW MED PUK EWDOKIA

Vi er så heldige, at Puk Ewdokia ret ofte kommer på besøg hos os. Nogle gange for at vise os nye værker og af og til bare for at sidde og tegne, men altid medfører et besøg en masse refleksioner over alle aspekter af livet som kunstner.

I sidste uge kom Puk på besøg for at vise os sine nye kobbertryk, og i vores samtale gik det op for os, at vi, på trods af vores utallige snakke, aldrig har lavet en video med hende. Vi tog en hurtig beslutning, og i forårssolens sidste stråler optog vi Puk snakke om nogle af de tanker, der fylder allermest for hende for tiden. Den færdige film er kommet til at handle om det at føre skitsebog, at stole på et naturligt flow i livet, “Hestesko-teorien”, hvordan man finder sin passion og meget, meget mere. Det færdige resultat er meget anderledes, end de film vi ellers laver. Den er 20 minutter lang, dvæler ved rigtig mange forskellige temaer og giver plads til de spontane og pludselige indskydelser. Vi ønskede egentligt blot at dokumentere øjeblikket og give Puks vidunderlige verdenssyn den reneste platform det var muligt. Filmen må gerne ses som en hyldest til Puks positive og inspirerende væsen, og vi håber at hendes refleksioner på denne måde kan gavne mange flere. Vi tænker selv videoen som en form for visuel radio, som kan opleves præcis ligesom en normal video, men som også bare kan lyttes til som radio.

Rikke Luna (f. 1988) og Matias Albæk-Falk (f. 1988) er stiftere af idoart.dk, og driver derudover formidlingsbureauet I DO ART Agency samt I DO ART Books.