EN REJSE FRA LYS TIL GYS

Efter over 30 år på posten som direktør for det tidl. Aarhus Kunstmuseum, nu ARoS, takker Jens Erik Sørensen (f. 1946) af med afskedsudstillingen; Director’s Choice 7-9-13. Udstillingen sætter ARoS’ enorme samling i spil og skaber en rejse fra knasende futurisme og alt hvad der er smukt, gennem kunsthistorien og ind i de mørkeste afkroge af vores sind.

I mandags var vi et par timer forbi ARoS for at følge JES under opsætningen. Her oplevede vi et menneske med en enorm passion for de enkelte værker. Udstillingen var dog langt fra færdig og de forskellige elementer, og deres måde at tale sammen på, var stadig under udvikling. Det var nemt at mærke den høje grad af personlig involvering fra JES’ side og trods den lidt vedmodige motivation for udstillingen, er der tale om en gennemslagskraftig intention.

Her er resultatet af vores timer sammen med ARoS’ ridder af første grad, og vi håber at i kan mærke en smule af JES’ engagement i den kunst, han har omgivet sig med igennem de sidste 3 årtier.

DIRECTOR’S CHOICE 7-9-13
D. 16. marts – d. 7. september 2013
ARoS | ARoS Allé 2, 8000 Aarhus C.

Rikke Luna (f. 1988) og Matias Albæk-Falk (f. 1988) er stiftere af idoart.dk, og driver derudover formidlingsbureauet I DO ART Agency samt I DO ART Books.