BUDTZ: LATTERLIGT

Budtz er et DIY soloprojekt, som er blevet til i samarbejde med min ven og producer Jabs. Både Jabs og jeg selv har været igennem forløb med pladeselskaber, hvor vi har brugt vanvittig lang tid på at forhandle aftaler på plads og dernæst afgivet en masse krav og rettigheder på den musik, som vi lavede, med det formål at blive aflastet fra praktiske gøremål og med henblik på at få musikken ud gennem de rigtige (radio)kanaler.

Jeg har personligt prøvet at ‘signe’ med flere pladeselskaber, og jeg har også et par gange stået tilbage med følelsen af, at det arbejde, som jeg, med musik, betalte for at blive aflastet fra, mere blev til en slags byrde. Det virker måske lidt bagvendt, i en introduktion af sin nye musik, at snakke om pladeselskaber, men det er netop dét, som, for mit vedkommende, har været problemet; at pladeselskaber, forhandlinger, møder, uendelig lange mailkorrespondancer og fnidder er kommet til at fylde mere end selve musikken. Og netop derfor kunne jeg godt tænke mig at starte forfra og få mit fokus tilbage på musikken. Mit første skridt i den retning er min allerførste sang, som er udgivet under eget navn. Sangen hedder Latterligt, og selvom det nu ville være oplagt at fortælle, hvordan den handler om alle de pladeselskaber, som jeg synes er megalatterlige, så handler Latterligt heldigvis om noget helt andet – nemlig om druk og damer.

Drukner mig selv i en pige, gennemblødt i en jacuzzi.
Det så latterligt, men det holder mig op.
Flyder rundt i et kar
For penge jeg ikke har
Det så fattigt, men jeg føler mig rig
Det så latterligt, men jeg føler mig fri
Jeg tog ud kom aldrig hjem.
Drak mig ned kom op igen.
Bliver et svin hver eneste weekend… og det så latterligt.

Udover at Jabs og jeg i fællesskab har skrevet sangen, indspillet den, mixet den, lavet artwork, udgivet den (på iTunes, Spotify, WiMP etc.), så har jeg også selv lavet musikvideoen, eller.. i hvert fald næsten selv. Her har jeg fået lidt hjælp fra ingen anden end den legendariske filminstruktør Stanley Kubrick. Ved ikke om I har hørt om ham? Stille og rolig dude. Han har lavet nogle af filmhistoriens allerstørste klassikere, deriblandt gyserfortællingen The Shining, som oprindeligt er skrevet af Stephen King. Jeg fik lov til af Stan (som jeg kalder ham) at låne en scene fra The Shining. Eller to faktisk… det andet klip ved han ikke noget om… schhhhhh. Men de to scener, som jeg fik lov til at låne, har jeg klippet, klistret, colorgradet, ændret tempo på og tweeket, så billederne passer til musikken og tematikken i sangen. Lidt ligesom når en DJ eller en producer laver et remix – så har jeg genbrugt et værk, ændret udtrykket og skabt noget nyt ud fra noget gammelt. Enjoy.

Christoffer Budtz (f. 1983) er sanger og sangskriver. Christoffer har bidraget til idoart.dk siden 2011.