AT SKABE SIN EGEN VIRKELIGHED

AT SKABE SIN EGEN VIRKELIGHED

Jeg har mange tanker. Jeg tænker meget. Jeg drømmer meget. Det har jeg altid gjort. I folkeskolen fik jeg at vide, at jeg dagdrømte lidt for meget, og at jeg skulle være mere til stede i klasseværelset i stedet for på den anden side af vinduet.

Jeg dagdrømmer stadigvæk. Ret meget. Jeg kan godt lide bare at sidde og tænke. Nogle gange tænker jeg mere, end jeg laver. Så føler jeg, at jeg har gjort en hel masse, men når jeg så endelig kigger på, hvad jeg reelt set har udført, så har jeg egentlig ikke lavet noget som helst. Det kan være vildt frustrerende, når mine tanker ikke når ud og får en form men kun eksisterer for mig selv.

For ca. en måned siden havde et af mine dagdrømmerier 1-års fødselsdag. Jeg havde gået i et stykke tid med tanken om, at det kunne være fedt at have mit eget forlag. På et tidspunkt tænkte jeg på, hvornår man egentlig har et forlag. Er det når man udgiver en bog, eller har man et, når man beslutter sig for det? Min konklusion blev det sidste, så en dag besluttede jeg mig for, at jeg havde et forlag, og jeg begyndte at sige det til mine venner. Egentlig havde jeg ingenting. Det var ikke registreret nogle steder, men jo mere jeg sagde det højt og snakkede om det, jo mere begyndte forlaget at eksistere. En måned senere udgav jeg den første bog på No Pants Publishing. Det var en sjov følelse at give liv til en tanke, selvom jeg følte, at den havde eksisteret i lang tid. 9 måneder senere, efter en snak med en god ven om pladeselskaber, begyndte jeg at fortælle mine venner, at jeg havde et pladeselskab. Det var egentlig ret dumt, men jeg syntes, at tanken var sjov, så jeg beholdte drømmen.

Nu er det et år siden, at jeg begyndte at drømme om mit eget forlag, og min egen lille profeti er blevet til virkelighed. For at fejre No Pants Publishings fødselsdag har jeg udgivet en dobbeltudgivelse i samarbejde med JONGPADAWAN: en audio/visuel udgivelse på kassettebånd samt et mini zine i et fælles univers. Det er første gang, at jeg udgiver en anden persons arbejde på forlaget, og det er første gang, at jeg udgiver musik. Det har været en vildt spændende og udfordrende proces.

Man kan købe kassettebåndet og zinet i bedste No Pants stil for 30 flade kroner her, eller downloade musikken gratis her.

Jeg kan godt lide ideén om, at idéer og drømme kan gøres til virkelighed ved at snakke om dem, som om de allerede eksisterer. Det er lidt som om at skabe sin egen virkelighed. Det kan jeg rigtig godt lide.

Runi Guld (f. 1992) er grafisk designer og har taget en bachelor i Kommunikationsdesign ved Designskolen Kolding, 2016. Runi har bidraget til idoart.dk siden 2014.