ALL MAXED OUT AND READY TO GO

Jeg hedder Maja Skjøth Hegelund, og jeg afsluttede i juni 2015 min Master-uddannelse fra KADK med speciale i Visuel Kultur og kommunikation. Udgangspunktet for mit afgangsprojekt er begrebet Max Out; et udtryk der beskriver f.eks. en bodybuilders maksimal-præstation og når den øvre grænse nås på et kreditkort. I dette projekt er begrebet overført på visuel kultur og bruges til at beskrive en kultur, der bevæger sig lynhurtigt og efterlader brugeren med så mange valg, at vigtigheden af det endelige valg forsvinder.

Med projektet All maxed out and ready to go har jeg iagttaget og analyseret nutidig visuel kultur gennem ord og billeder. Resultatet af processen er bogen Phallic Fitness Nightclub, hvori jeg behandler visuel kultur gennem tre forskellige overskrifter; Blog bitches Drug Snitches, Pastel Paved Scuba State og Young Celeb Tired Web.

Hver overskrift udgør et afsnit i bogen og tager stilling til visuelt Max Out på hver sin måde. Præmissen for projektet er at arbejde med design som andet end visuel æstetik, ved at tilføje den tekstuelle vinkel, der fungerer som abstrakt analyse og kritik af den kultur, som produktet selv tager del i; nemlig visuel kultur anno 2015. Idéen med denne præmis er at undersøge, hvorvidt et designprodukt kan bæres af andet end visualitet, men er også en kritik af sit eget felt.

Phallic Fitness Nightclub er en samling af originaltekster og billeder samt en række udvalgt materiale fra f.eks. Ebay og Disney Channel. Indholdet er af både performativ karakter, da jeg i flere fotos benytter mig selv som genstand for at illustrere en særlig æstetik, men bogen indeholder også en række fiktive mails fx. fra en pige der flygter til Miami for at arbejde som narkosmugler, og fra en pige der mister sin identitet i forsøget på at opretholde en succesfuld blog. Derudover indeholder den en række essays, om eksempelvis nørdens status og normcore, og en række tekster af poetisk karakter med udgangspunkt i div. Ebay-annoncer.

Maja Skjøth Hegelund (f. 1981) er stifter af, og underviser på, That Academy. Hun er uddannet Cand. Design med speciale i Visuel Kultur og identitet fra Kunstakademiets Designskole og har senest arbejdet med fotografi og film i Spanien og udstillet i Andalusien. Majas kortfilm har været vist på flere Europæiske filmfestivaller, bl.a. InternationalesKurzfilm festival Hamburg og Croydon International film festival. Maja har bidraget til idoart.dk siden 2015.