ABOUT COMMON GROUND

Mit projekt About Common Ground har bygget sig op over de sidste to år, men det begyndte først rigtigt at tage form på et tidspunkt, mellem at jeg besøgte det gadehjørne i Athen, hvor den 15-årige Alexandros Grigoropoulos blev skudt og dræbt af en græsk politimand under demonstrationerne i 2008, og at jeg fandt ud af, at det tyske Bundeswehr, NATO og EGF snart vil påbegynde specifik træning til militærindsættelse i forbindelse med civile oprør i Europa.

Det blev vigtigt for mig at opfatte det at lave billeder og sammensætte dem som en måde at undersøge mine omgivelser på, og bearbejde de spændinger jeg fornemmer i vores samfund. Endnu mere interessant bliver det, når jeg finder ud af, hvordan mine opfattelser og forståelser kan blive udfordret af at lave fotografier, af det jeg ser. Og ligeså interessant er det at høre, hvordan andres opfattelser og forudindtagede idéer kan påvirkes af at se tingene præsenteret på en ny måde. Det er det, jeg forsøger med min måde at installere About Common Ground på. Når visse stærke, gennemarbejdede billeder med stærk symbolik sættes sammen med mere ligefremme fotografiske observationer, opstår der, for mig, noget der minder om at tage noter og gøre sig tanker om, hvordan tingene hænger sammen eller ikke hænger sammen. Det er utroligt, hvor meget læsningen af billederne, og hvad de kan betyde, påvirkes af, hvordan de er sat op ved siden af eller over for hinanden i et rum eller på en side.

Mads Holm | Where Alexandros Died, 2015.

Mads Holm | Where Alexandros Died, 2015.

Jeg har modtaget Den Danske Ambassade i Londons kunstpris og udstiller derfor værker fra About Common Ground på ambassaden det næste år. Det bliver en anderledes måde at se projektet på, med færre men større prints end når jeg udstiller det til juni som min afsluttende udstilling på Glasgow School of Art, hvor rummet vil være mindre men indeholde flere billeder. Det er en vigtig del af projektet, at det har ikke har én form, men kan installeres og præsenteres på forskellige måder. Jeg ved for eksempel allerede nu, at et af billederne i udstillingen til juni bliver af, hvordan udstillingen på ambassaden hænger. Det interesserer mig virkelig, hvordan billeder bruges og opfattes – i forskellige kontekster og under forskellige omstændigheder.

Mads Holm | Intersection action (I), 2015.

Mads Holm | Intersection action (I), 2015.

Mads Holm | A Family (I), 2015.

Mads Holm | A Family (I), 2015.

Mads Holm | A System, 2015.

Mads Holm | A System, 2015.

Mads Holm | Under Control, 2014.

Mads Holm | Under Control, 2014.

Mads Holm | Fatal System, 2015.

Mads Holm | Fatal System, 2015.

Mads Holm | A Family (II), 2015.

Mads Holm | A Family (II), 2015.

Mads Holm | Artificial Control, 2015.

Mads Holm | Artificial Control, 2015.

Mads Holm (f. 1990) er fotograf og studerer Fine Art Photography ved Glasgow School of Art (2013-2016), Skotland. Mads har bidraget til idoart.dk siden 2015.