0
0

BIDRAG TIL IDOART.DK

Vi ønsker, at idoart.dk skal være en åben og inddragende platform, og vi inviterer derfor aktører på den kreative scene til at bidrage til siden. Hvis du ønsker at dele dit arbejde, dine tanker eller at starte en debat, skal du sende en mail til os på info@idoart.dk. Herunder kan du læse mere om, hvordan, du skal gøre, når du vil skrive et indlæg til idoart.dk

NB: Idoart.dk er en kurateret platform, og alt indhold skal derfor godkendes af sidens redaktører Rikke Luna & Matias Albæk-Falk.

Følg denne guide, når du gerne vil sende os et indlæg.

1) Profil: Hvis det er første gang, du bidrager til idoart.dk, skal vi have en kort beskrivelse af, hvem du er: Dit fulde navn, fødeår og beskæftigelse.

Informationerne er til den lille profil, som kommer frem under hvert indlæg. I fremtiden vil alle dine indlæg blive udgivet fra denne profil, så du altid vil kunne finde frem til dem igen. Se et eksempel her.

2) Tekst: Skriv en personlig tekst (på dansk eller engelsk) om det, som du gerne vil have delt på idoart.dk. Det er helt op til dig, hvor lang teksten skal være, og hvad du skriver om, så længe det kan betragtes som relevant ifht. kunst og kreativitet i bred forstand. Du kan fx. dele dit eget arbejde, en god udstilling du vil anbefale, et interview du har lavet med en spændende person, noget der undrer dig, eller noget helt femte.

NB: For at sikre en flydende læseoplevelse læser vi korrektur på alle indlæg. Det er derfor ikke et krav, at man er en haj til at skrive.

3) Billeder & Video: Billeder er en vigtig del af idoart.dk. Billeder skal være i så høj opløsning som muligt (min. 1500px. i bredden), og hvis du ønsker, at de skal vises i en bestemt rækkefølge, så skal det noteres. Husk også at notere (kreditere) navnet på den fotograf, der har taget billederne. De billeder, som du gerne vil have med i dit indlæg, skal du sende til os via info@idoart.dk - vi anbefaler, at du bruger wetransfer.com til billedoverførsel.

Hvis du ønsker at dit indlæg skal indeholde en video, skal denne være uploadet til Youtube eller Vimeo. Send linket til os.

NB: På idoart.dk er det primært det visuelle, der er i fokus, og derfor vægter vi en æstetisk kvalitet højt, når det kommer til de billeder, der fremgår i indlæggene. Derfor hjælper vi med efterbehandling af billeder, som udelukkende skal bruges på idoart.dk. Er du utilfreds med en evt. behandling, skal du kontakte redaktørerne, og ønskes de efterbehandlede billeder til brug på andre platforme, skal der laves en særaftale. De billeder, som du selv har taget, er selvfølgelig altid dine, i den rå udgave, så dem har du, til en hver tid, selv rettighederne til.

4) Godkendelse: Når vi har modtaget dit indlæg, vil vi læse det igennem og vende tilbage, hvis vi er i tvivl om noget, eller hvis der er noget, der mangler. Derefter vil vi, inden for få dage, sørge for at udgive indlægget.


OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Her finder du svar på nogle af de spørgsmål, som bidragsydere tidligere har stillet os ifbm. tilblivelsen af et indlæg på idoart.dk

Skal jeg være kunstner for at bidraget til idoart.dk?
Ikke nødvendigvis. Du kan bidrage til idoart.dk hvis du er kunstner, illustrator, designer, arkitekt, fotograf, museumsdirektør, gallerist, kurator, kunsthistoriker, kunstinteresseret, skiltemaler, grafisk trykker, underviser, studerende, antropolog, videnskabsmand, astronom - eller simpelthen bare hvis du har noget på hjerte, som du gerne vil dele med os. :)

Er der et krav til, hvor mange indlæg jeg skal udgive?
Nej. Til forskel fra tidligere, hvor man kunne være fast skribent på idoart.dk, og det dermed forventedes at bidrage med månedlige indlæg, er den nye platform mere fri. Det er helt op til dig, om du skriver ét eller tusind indlæg, og du bestemmer selv hvor ofte. Bare husk at vi gerne vil høre fra dig, og at vi er interesserede i, hvad du oplever, laver og tænker.

Hvilket sprog skal/må jeg skrive på?
Idoart.dk er hovedsageligt en side på dansk, men da vi sommetider omtaler eller interviewer udenlandske kunstnere, museer eller lignende, vil nogle indlæg være skrevet på engelsk, så de involverede parter kan læse med, og ikke føler sig udenfor. Vi anbefaler, at du formulerer dig på det sprog, der falder dig mest naturligt - på enten dansk eller engelsk.

Hvem har ansvaret for de holdninger, der deles på idoart.dk?
Alle bidragsydere udtrykker sig personligt og har selv ansvaret for de holdninger og meninger, der fremgår af de enkelte indlæg. Dog beder vi om et positivt og åbent sprog. Vi håber, at læserne vil kommentere, hvis de er i tvivl om noget, og vi opfordrer til, at der bliver svaret i et konstruktivt og sagligt sprog.

Må jeg udgive kommercielt indhold?
Vi ønsker at skabe et omfattende portræt af kunstscenen og ikke mindst de aktører, der bevæger sig i det kreative felt. Ønsket er at skildre alle sider og aspekter af et kreativt virke fra undersøgelse/proces, personlige projekter til kommercielle opgaver. Som udgangspunkt er alt, hvad du finder interessant at fortælle om, indenfor dit kreative/kunstneriske arbejde, relevant på idoart.dk. Det er vigtigt at pointere, at det ikke er muligt at “sælge spalteplads” på idoart.dk, og at man på ingen måde kan købe sig til indhold eller plads på siden. Som læser skal man kunne stole på at alt indhold på idoart.dk kommer fra et ærligt og oprigtigt sted.

Kan jeg få fjernet et indlæg, som er udgivet på idoart.dk?
I udgangspunktet fjerner vi ikke indlæg på idoart.dk, men vi hører altid på, hvad du har at sige, så kontakt os endelig med en uddybning, om hvorfor du ønsker et indlæg fjernet - så vender vi tilbage hurtigst muligt.