TAG EN SNAK!
onsdag 17-10-2012


PHOTO © I DO ART AGENCY

At hjælpe sig selv, og andre, til at tage sine venskaber seriøst, men ikke for seriøst..

Vores relationer, vores venskaber og familie, fylder i vores hjerte og sind, og det definerer os, hvad enten vi vil det eller ej. Jeg oplevede igennem flere år, at jeg var god til at kende mange mennesker, men nogle gange kunne jeg godt falde i en fælde, som føltes meget trist. Det var når jeg tænkte: ”Når så mange kender mig, hvem kender mig egentlig så?” Det er en fælde, som jeg også lærte at kende som min netværksevne, og det må jo bare siges at være både en velsignelse og en forbandelse.

Min personlige opvækning
Jeg fik en opvækning selv, da jeg for to år siden mistede nogle venner i en ulykke. Det satte mange tanker igang i mig omkring de mennesker, jeg omgås med, og det var med til at skærpe mit fokus. Jeg begyndte at forstå, at det ikke er sikkert, at jeg har folk for altid. Nogle ting bliver jeg nødt til at handle på nu, det var ekstrem hårdt, men efter noget tid begyndte jeg at kunne se, at det har ført til, at jeg i dag synes, jeg står meget stærkere i mine venskaber. Jeg begyndte at tage nogle rigtig vigtige snakke med mennesker, jeg holder af, og det, at gå aktivt ind i snakke omkring relationer, hjalp mig med at skabe balance i venskaber, hvor det dybe og sjove ikke kæmper imod hinanden men går sammen hånd i hånd. (Læs mere om min oplevelse her.)

Den større kontekst
Man kan sige meget godt om den form for netværkstid, vi lever i. Holdninger som før blev tvunget i skjul kommer frem, venskaber kan vedligeholdes på tværs af kloden, og et netværk kan være stærkere end dyr marketing. Der er dog i min forståelse også nogle negative ting, det har bragt med sig. Til trods for, at netværk og forbindelse er nøgleord for vores tid, er nogle af vores største udfordringer i de nære relationer og brud på dem. Problemet opstår vel nok, når man sætter kvantitet før kvalitet, når der bliver så meget, der skal plejes, at man ikke plejer noget nok.

For at skabe tætte, gode relationer hvor vi står sammen igennem livets op- og nedture, har vi brug for tillid til, at vi kan give hinanden støtte, og tillid er en frugt af tryghed, og tryghed får vi ved at være i en sikker og genkendelig ramme, hvor vi tør åbne op.

Hvad jeg har fundet frem til
For nogle år tilbage hørte jeg om et koncept, der hedder ”Mikro-Makker” hvor 2 personer giver hinanden tilladelse til at have ansvar over hinandens liv. Det er egentlig bare en relation, hvor man vælger 100% ærlighed til sine snakke. Det inspirerede mig til at tænke “Hvordan kan jeg skabe et redskab, som kan nå ud til alle, der hjælper os med sætte fokus på vores relationer?” Igennem en udvikling kom jeg frem til et kortspil, der på simpel vis sætter den trygge ramme for en meningsfuld samtale, og som samtidig træner lytteevnen, da det kun er en ad gangen, der snakker. De andre deltagere må derfor ikke bryde ind med deres egne historier, men skal derimod gerne være nysgerrige på det, den der snakker, snakker om.

Konceptet ‘SNAK’
Alle kender et eller andet kortspil, om det er Krig, Poker eller Bridge, og det er dermed en tryg og genkendelig ramme. Mit spil bruger den ramme til at skabe et rum, hvor de meningsfulde samtaler kan vokse frem. Spillet er normale kort med hjerter og ruder, men på nogle af kortene står der ord, og den der smider kortet skal fortælle noget, som relaterer til emnet. Det kan være en historie, en oplevelse eller følelse. Emnerne er både af den dybere kaliber, som ”forældre” og ”sorg”, men der er også lettere emner, som ”drømme” og ”musik”. Målet er at give folk mulighed for at putte den gode og meningsfulde samtale på programmet, så det ikke kun er noget, der opstår, hvis det lige passer ind, men noget man aktivt vælger til. Spillet hedder SNAK, og det er ikke skabt for, at vi skal dykke ned i vinterdepressionen sammen, men omvendt for, at vi, ved at dele liv med hinanden, kan holde hinanden over den.

Men hvordan?
Jeg er så heldig at Matias Albæk-Falk og Rikke Luna fra I DO ART Agency synes godt om min idé, og derfor har jeg hyret dem til at hjælpe mig med hele den visuelle identitet. Det indeholder design af kort, en hjemmeside og den video, som I kan se her:

Jeg har allerede et par salgsaftaler i hus, og jeg prøver at se, hvordan jeg kan få det ud så mange steder som muligt, uden at gå igennem de helt store kæder til at starte med. Spillet bliver udgivet d. 16. november 2012, hvor der vil være releasereception på KaosPilot skolen i Aarhus. Produktionen af kortspillet bliver lavet af Juna Pack i Brabrand på miljøvenligt papir, og udgifter prøver jeg at få dækket via crowdfunding. Jeg har valgt Booomerang.dk til formålet, da det er et dejligt dansk initiativ ligesom mit eget. Jeg tror virkelig, at de kreative miljøer skal lære at bruge den kanal, som crowdfunding er, for det er virkelig smart, at man kan skabe produkter til en efterspørgsel i stedet for kun den anden vej rundt.

Hjælp? Kontakt mig endelig hvis:
- Du har, eller kender, et sted som er interesseret i at sælge kortene, når de kommer ud.
- Du synes det er en god idé, og vil have det? Støt det på Boomerang og få spillet leveret til døren.
- Du vil have den labre plakat, designet af Matias Falk, støt det lidt ekstra på Boomerang.
- Du har idéer til noget lignende eller er blevet inspireret på anden måde: Hiv fat i mig!

Tak for du gad at læse lidt om mit projekt.

Tags: ,

Indlæg af: FREDERIK SVINTH

Kommentarer til “TAG EN SNAK!”
Skriv en kommentar