JULEKALENDER | D. 20. DECEMBER
torsdag 20-12-2012

Kunstbutikken TANK gemmer sig bag dagens låge. TANK er stedet der, det sidste halvandet år, har bragt ny kunst til hungrende Aarhusianere, og den gode atmosfære byder altid på nye ting, man kan lade sig inspirere af. I dag har TANK været så gode at fiske et gavekort på 400 kroner op af julesokken.

Mange kreative sjæles hænder og hoveder har sat sine præg på væggene i den lille kunstbutik, og det kan snart være svært at få øje på et tomt spot. Tag et kig på de fine ting i TANK, lad dig inspirere og lad os høre om, hvornår du sidst selv har følt dig visuelt opløftet. Hvad har du sidst set, som gjorde dig glad, inspireret eller som rørte ved noget uforklarligt i dig?

Hvis du mangler lidt inspiration, kan du herunder se en lille video, hvor Rasmus Gissel og Kristina Green Bonne viser noget af deres yndlingskunst, som man kan få for cirka 400 kroner, i TANK.

Sådan vinder du:
Hvornår og hvorfor har du sit følt dig visuelt opløftet? Den, der kommer med den bedste historie, bliver den heldige vinder af et gavekort på 400,- til TANK i Mejlgade 48a, Aarhus. Skriv dit svar i kommentarfeltet (husk at skrive din mailadresse) herunder, inden midnat, d. 20. december 2012, så kårer vi en heldig vinder i morgen tidlig.


VIDEO AF I DO ART AGENCY

Tags:

Indlæg af: JULEKALENDER

Kommentarer til “JULEKALENDER | D. 20. DECEMBER”
 • Nanna siger:

  Et af Lisa Strøanders linoleumstryk har gjort stort indtryk på mig. Vildsvinet og dobbeltheden i teksten – et eller andet i hvert fald! Jeg har gået og kigget på den nede i CMYK kælderen og en dag så havde jeg lige en halv time mellem skole og arbejde, og så købte jeg den. Jeg kigger på den hver dag og frydes over synet – haha :)

  God jul, Nanna

 • Rune siger:

  Da jeg befandt mig til en puja cermoni i Ranka klostret i Gangtok, Siikim og var omgivet af 333 munke igang med sang, trommer og dungchen horn. Jeg sad med under hele cermonien sammen med de helt små munkebørn hvilket var fantastisk livsbekræftende, og kunne studere menneskene og kunsten, som jeg var omgivet af. Jeg har aldrig set så mange farver og mønstre samlet på et sted før, og en blanding af munkens chanting, trommernes dybe bas og de skæve lyde fra dungchen hornene, fik stedet til at vibrere og mønstrene til at danse på væggene. Jeg endte i en nærmest tranceagtig tilstand og er for evigt inspireret og taknemmelig over denne oplevelse og dette sted. https://www.youtube.com/watch?v=2XCTvtLOemE

  God jul. Mvh Rune

 • Maria siger:

  Faktisk har jeg haft den bedste visuelle og sanselige oplevelser her i Aarhus- da Olafur Eliasson udstillede sit værk Din Blinde Passager: http://www.olafureliasson.net/works/din_blinde_passager.html

  Alt for vildt at opleve farver på en så omsluttende måde, og jeg har aldrig følt mig så meget i ét med et værk. Det var én af de der ubeskrivelige oplevelser, som man skal opleve. Oplevelsen af at farver kan påvirke menneskets krop og humør i så høj grad var en kæmpe oplevelse for mig.

  Mange julehilsner
  Maria

 • Helle Lee siger:

  Jeg føler mig egentlig tit visuelt opløftet takket være fabook updates fra bl.a. TANK. Men den sidste gang det skete var da jeg modtog et julekort fra min søster. Hvert år er det et grafisk under og dette år er ingen undtagelse.

 • Laura Kristensen siger:

  Når jeg er på Cafen – Tank med mine 2 dejlige venner. TANK er gode til at skabe en virkelig god atmosfære, og visuel oplevelse. Udover det er den bare max hyggelig, speciel pga. kunsten og dem arbejder der! Desuden har TANK også den bedste chailatte nogensinde :D de gør kunst til hyggeligt og afslappende oplevelse. Efter cafeturen er man fyldt med positive og kreative vibes …

 • Birgitte Dahl siger:

  For et øjeblik siden! Jeg trådte uden forventninger ind i den fabelagtig dygtige pelsdesigner Thilde Jensens univers – I hendes sprit-nye og meget elegante butik i Horsens – med alt hvad et kvinde hjerte kan begære af smukke pels-, læder- silke- varer og smukke acceseries, som man bare MÅ røre ved..

 • Sidst jeg blev visuelt opløftet, var da en af mine twitter-venner gav et tip om en julekalender, der er all about the graphics. Bag hver låge i julekalenderen, som hedder “Its a Shape Christmas”, gemmer der sig et grafisk juledesign, som man kan få fingrene i ved at tweete om den. Designet kan du downloade til din iPhone eller iPad, så du har noget der pynter igennem hele december.

  Personligt er jeg ret vild med Barney Ibbotsons design fra d. 3 december. Det er så dejligt finurligt og pirrer min nysgerrighed med dets mange former og geometri. Et ægte julelandskab er det!

  Glædelig jul!

 • Rikke Marie siger:

  For et par uger siden, på vej til klinikken, hvor jeg er i praktik. Vi kører meeeeget tidligt, da vi skal laaangt ud på landet, 5 søvnige mennesker i en lillebitte kia piccanto. Netop som vi kommer frem og står ud af bilen står solen op over vandet, og dens ståler fanges i skyen af den frosne damp i min udåndingsluft. Et smukt morgenbillede, der gav energi langt op ad dagen.

 • Ida siger:

  Jeg blev visuelt opløftet da jeg for nylig stødte på Andrea Wans smukke illustrationer på nettet. Jeg elsker hendes finurlige univers, som både er moderne og eventyrligt, og det udløste en lille inspirationsbombe… Jeg blev så inspireret, at jeg på én aften nåede at lave en hel lille bog fuld af illustrationer inspireret af hende.

 • Diana G siger:

  Sidst jeg følte mig visuelt opløftet var da jeg, for 2 uger siden, som sidste led i min afsluttende 4.års-praktik som lærerstuderende, færdiggjorde mine elevers udstilling på Kunsten, Museum of Modern Art i Aalborg. Igennem 6 uger producerede elever fra 2. og 5. klassetrin de flotteste farvekridtsmalerier, hvor de igennem strøg og farvebrug, skulle lave en fangende stemning. Det lykkedes for hver og én af dem og jeg var og ér fortsat vanvittigt stolt og imponeret over hvad de præsterede at skabe. Dét er Kunst, man kan mærke, og dét er visuelt opløftende.

  Glædelig jul til jer.

 • Malene Nørgaard siger:

  sidst jeg blev visuelt beriget var fra det kunstnerisk skær fra Regnbuen på ARoS, hvor en flok piger og drenge gik luciaoptog. Det varmede mit julekunstnerhjerte!

 • Veronika siger:

  Sist jeg ble visuelt oppløftet var da jeg var til førjulskonsert og hørte Händels Messias i en av Aarhus’ pragtfulle kirker. Jeg fikk plass helt oppe på galleriet, og det som slo meg var at selv om vi alle var der for den musikalske opplevelse, er den visuelle opplevelse vel så kraftfull. Det gamle kirkebygg med dekorasjoner i gull og rødt, orkesterets instrumenter som glitrer i messing og sølv, lyset fra de store lysekroner under takhvelvingen som speiles i menneskenes blanke øyne i det korets sopraner når de høyeste toner. Godt er det å merke at opplevelser som dette stadig tar pusten fra en, at vi ikke er blitt immune av den kommersielle julens sansebombardementer.

 • Maia Roikjær siger:

  Sidst jeg blev visuelt opløftet var i sammenhæng med at jeg i forbindelse med mit arbejde som grafiker havde været med til at sætte streger på en større kampagne for København Kommune. Det var den fedeste følelse at se ens hårde arbejde tage form til en super farverig og modig kampagne og endnu federe da vi fik af vide at vi havde vundet i konkurrence med 10 andre reklamebureauer. Og taget i betragtning at vi er et “lille” aalborg-bureau – så er det RET stort. Det var virkelig opløftende og gav mig troen på at “man kan hvad man vil!” :-)

 • jeg er for vildt opløftet af at kigge på Rasmus og Kristina i den video!
  Griner lidt for mig selv :)

 • …Lige præcis i eftermiddags, hvor jeg hentede min snart 1 1/2 år gamle datter fra vuggestuen. Hun havde lavet en gave til mig – den første gave nogensinde :-). Jeg pakkede den ud. -Det var en rød ramme med et foto af hende -i en dejlig stund -i et stort badekar fra vuggestuen. På selve rammen var der dryppet noget lim på (af pædagogerne selvfølgelig) og derefter var der drysset en masse glimmer på limen – af min lille datters kreative hånd :-).
  …Kønt var det ikke! -Men jeg elsker det billede, fordi hun har lavet det til mig. Jeg blev SÅ glad, stolt og visuelt opløftet ;-)

 • Hedegaard siger:

  Visuel opløftet følte jeg mig for to dage siden, da jeg gik en tur; Turen som endte med at gøre resten af dagen til et kreativt projekt. Jeg stoppede op ved en vandpyt, da jeg ikke kunne slippe synet fra de fantastiske farver, som et stænk olie og interferens havde skabt i overfladen. Straks følte jeg mig inspireret til at gå hjem og fylde en skål med klorin for at lave massevis af strømpepar med batiktryk.
  Hurra for naturen. Hurra for at selv forurening kan inspirere mig til at lave disco-strømper til de kommende julefrokoster! Hurra for at føle sig visuel opløftet af små hverdags-ting!

 • Pernille Frederikke Sindberg siger:

  Jeg følte mig sidst kulturelt opløftet, da jeg gik gennem Graven i Aarhus og så et street-art maleri på gavlen af et byhus. Der er malet en høj og spinkel nøgen kvinde, som står på hovedet. Hun er malet i hvidt på en sort baggrund, og der er en slags fyrværkeri omkring hende. Jeg er ret vild med udtrykket – desuden synes jeg, at det er en stor fornøjelse at se kunst i gadebilledet :)

 • Catrine Illum siger:

  Jeg har ikke malet i lang tid, men så var jeg inde her for lidt tid siden, og se en af Tony Matellis udstillinger – Det var en helt ny måde at lave skulpturer på. Han brugte andre midler og metode. det var helt fantastisk at se. Jeg kunne især lide hans skulptur af hans bedste ven, som lå svævende, Bogstaveligtalt.
  Det var fantastisk, så god han var til at bruge et metal også lave det om til en skulptur, og endda få den til at se så realistisk ud.

  Hans skulptur med en pengeseddel, som bliver ved med at brænde er genial – især den metode han har brugt.. Man undre sig virkelig

  Hans udstilling har givet mig et nyt løft og ny inspiration – endda her op til julen!

 • Da jeg forleden søgte fondsmidler til at kunne kuratere en udstilling med fire af mine absolutte yndlingskunstnere her i København. Kunstnerne har jeg mødt under et ophold i NY og alle har de tegning som primært medie – da de kommer fra hhv. Serbien, Mongoliet, Israel og Portugal har de alle vidt forskellige tilgange til mediet, men føler mig opløftet af deres måde at mødes på i kunstens verden. De er sindssygt inspirerende og det håber jeg Københavnerne – og måske endda Århusianerne – får mulighed for at opleve i efteråret 2013. Tjek deres ting: Guy Goldstein, Sara Bichao, Tuguldur Yondonjamts og Ivana Ivkovic. Så fine, så fine.

 • Anne Sofie Beck siger:

  De visuelt opløftende eventyr opstår for mig glimtvis i mødet med det utilpassede, det ufuldstændige, det upassende, ufordøjelige & uforskønnede. I det ærlige og umiddelbare øjebliks udtryk – altid i relation – til hinanden, til en uærbødig natur, til en sanselig musikstrofe…til dit og dat!

 • TANK siger:

  Vinder RIKKE MARIE!

  Tak for jeres mange dejlige oplevelser. Tak fordi i stoppede op og værdsatte de øjeblikke, hvor man bliver udsat for et visuelt løft, og hvor øjeblikket forlænges og giver energi til meget mere og nyt.

  Vi har nydt at læse med, og det har været svært at vælge. Vinderen bliver dog Rikke Marie, der tog sig tid til, en tidlig morgen, at opleve et magisk øjeblik, der satte sig i kroppen resten af dagen.

Skriv en kommentar